Pääministeri Rinteen asema ei voi olla ministeri Paateroa vähäisempi

Omistajaohjausministeri Sirpa Paateron viimeisin (?)  tarkennus   pakettilajittelijoiden TES-siirrosta→ “Posti kertoi suunnitelmista valmistelun aikana”. Aiemmin aamulla ministeri Paatero sanoi MTV:n Huomenta Suomessa, että kyseessä on yhtiön sisäinen päätös–>”Semmoista kukaan ei ole minulta kysynyt”.

****

Ketä kuuluu Posti hallitukseen, käy ilmi tästä linkistä. Hallitukseen kuuluu valtioneuvoston kanslian omistajaohjausosastolta , finanssineuvos Minna Pajumaa. Postin hallituksen päätöksistä informointi ei vnk:n ao.  osaston sisällä ei ilmeisesti ole ollut riittävää.

***

Nyt ei ministeri Paateron missään tapauksessa tule jäädä tuleen makaamaan. Mitä tässä jää ministeri Paaterolle vaihtoehdoiksi edetä asiata sotkeutumatta itse TES-neuvotteluihin.  Paineet Postin hallituksen jatkamiseen nykyisellä kokoonpanolla kasvavat. Mutta mikä on pääministeri Antti Rinteen  asema ja rooli tässä – ei kai se voi olla ministeri Paateroa vähäisempi.

Postin tilanteesta ei kannata piehtaroida myöskään opposition puolella eikä myöskään työntekijä- ja työantajajärjestöjen johtotasolla. Onko sitten Postin lakossa kysymys järjestösodasta , en  ihan tältä istumalta allekirjoita.

Mutta tässä  linkissä on Suomen ongelma, johon pitää pikaisesti nykyisen Rinteen hallituksen puuttua.  Suomessa poliittisia lakkoja ei ole mitenkään rajoitettu.  

P.s. Klo 16 TV1:ssa alkavassa eduskunnan  kyselytunnilla tuskin Postin lakko jää huomiotta.

SJPHKI

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla. Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu