Pääministeri Rinteen vuoden 2020 talousarvioesityksen pohja pettää

Pääministeri Rinteen hallitus kasvattaa  lisätalousarviolla tänä  vuonna velanottoa. Ettei vain oltaisi 3 mrd:n seutuvilla, kun tilinpäätös tehdään.

Valtiovarainministeriö julkaisi tänään syksyn  taloudellisen katsauksen. Katsauksen mukaan Suomen BKT kasvaa tänä vuonna vielä 1,5 % , mutta hidastuu 1,0 %:iin ensi vuonna ja edelleen 0,9 %:iin vuonna 2021. 

Valtiovarainministeriö on ennusteen tekstissä “varovaisempi” ” kuin monet  muut ennustelaitokset, kuten mm. Op-ryhmä, Danske Bank, Etla, Handelsbanken. 

Mutta entinen valtiovarainministeriön valtiosihteeri, ministeri Raimo Sailas sanoo suoraan, että työttömyys pahenee ensi vuonna.

Kuka uskoo, että vuoden 2020 talousarvioesityksessä mainittu velanotto on kohdallaan ja jää n. 2 mrd:n tasolle. Minä en ainakaan usko. Pääministeri Rinteen vuoden 2020 talousarvion pohja pettää melkoisella varmuudella .

Iltalehti  uutisoi, että  valtiovarainministeriön virkamiehet arvostelevat avoimesti vihertävän kansanrintamahallituksen talous- ja työllisyyspolitiikkaa  budjettikirjan liitteenä olevassa taloudellisessa katsauksessa.

****

P.s. Kansalaisten   kannattaa tutkia saapuvaa verokorttia, onko pidätysprosentti muuttunut tästä vuodesta. Ennustan, että valtaosalla on. Pääministeri Rinne puhuu, että tämä hallitus keventää verotusta.

P.s. Huomenna  08.10.2019 TV1 lähettää klo 12 alkaen  vuoden 2020 valtion talousarvion lähetekeskustelun.

SJPHKI

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla. Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu