Pääministerin ja omistajaohjausministerin vastausten ristiriitaisuus on keskiössä välikysymyskeskustelussa

Eduskunnassa käydään tiistaina 03.12.2019 välikysymyskeskustelu omistajaohjauksesta, työmarkkinatilanteesta ja eduskunnalle annetusta informaatiosta.

Tuossa keskustelussa varmasti “syynätään” ja tuodaan esimerkein esille pääministeri Antti Rinteen ja omistajaohjausministeri Sirpa Paateron keskenään ristiriitaiset  puheet, vastaukset ja lausunnot niin eduskunnassa kuin mediassa. 

Eduskunnassa muunnellun totuuden puhuminen/sanominen hallituksen ja ministerin toimesta on aina ollut herkkä asia. 

Kun valtiovarainministeri Alexander Stubb antoi väärän vastauksen  eduskunnan kyselytunnilla torstaina 26.11. 2015 hallintarekisteriä koskien, johti se vihervasemmiston toimesta älämölöön ja välikysymykseen. Valtiovarainministeri Stubb  vastasi itse anteeksi pyydellen. 

 

Nyt tiistain välikysymyksessä ei ole kysymys yksin väärästä/vääristä vastauksista eduskunnalle, vaan kysytään muunnellun totuuden perään samalla.

***

Vuotta 2003 voi käyttää lähihistoriassa “case -tapauksena”, kun pääministeri menetti luottamuksen. Kun pääministeri  Annelli Jäättenmäki erosi menetettyään luottamuksen niin sanotun  Irak- skandaalin vuoksi, pääministeriksi nousi sen hetkinen puolustusministeri  Matti Vanhanen ja  uudeksi puolustusministeriksi nousi eduskunnan varapuhemies Seppo Kääriäinen.

SDP:n ja keskustan eduskuntaryhmät pitivät tuolloin vuonna 2003 yhtä aikaa kokousta. Keskustan ryhmäkokoukseen tuotiin Jouni Backmannin viesti  paperilapulla , että luottamus pääministeri Jäätteenmäkeen on mennyt. Mitä tekee keskusta vastavuoroisesti nyt. Vaatiiko keskusta “vain” pääministerin vaihtoa ?  Eilen  Yle uutisoi, että  keskustan eduskuntaryhmässä ainakin  osa jäsenistä “on äimän käkenä”. Suomen EU-puheenjohtajuus saattaa pelastaa Antti Rinteen .

Huhtikuun eduskuntavaalien jälkeen muodostettiin pääministeri Antti Rinteen johdolla  viiden puolueen enemmistöhallitus. Siltä osin pulinat pois. Hallitusohjelma ja hallituksen politiikka on sitten asia erikseen.

****

Hallitukset aikajärjestyksessä

SJPHKI

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla. Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu