Pääministeri Marinin Twitter -puolustustyyli  ei kanna jatkuessaan  pitkälle

Eilen nousi yhdeksi kotimaan uutiseksi pääministeri Sanna Marinin ja kokoomuksen puheenjohtaja Petteri Orpon väittely.

Väittelyn aloitti pääministeri Marin sen jälkeen,  kun puheenjohtaja Orpo oli arvostellut hallitusta parlamentarismin ja eduskunnan väheksymisestä kokoomuksen puoluevaltuuston kokouksessa.

Väittely ei suinkaan pysähtynyt yhteen kommentointiin, vaan sai mukaan myös  tunnettuja henkilöitä .

Petteri Orpo kommentoi myöhemmin Maaseudun Tulevaisuus -lehdessä, että  valehtelusta syyttäminen on kovimpia politiikassa käytettäviä termejä.

****

Näyttää siltä, ettei Twitter -lausumat ja tokaisut ole pääministeri Marinin vahvimpia puolia.  

Tämä “kirjeenvaihto” ei tule helposti unohtumaan :

→ Tasavallan presidentti Sauli Niinistö  viesti pääministerille. 

→Pääministeri Sanna Marin ei tyytynyt pelkkään  vastauskirjeeseen, vaan  kokemattomuuttaan reposteli asiaa monessa Twitter-viestissään:   (viesti 1viesti 2 –  viesti 3) .  Miksi kohtelias vastauskirje  ei riittänyt Marinille ?

→ Myöhemmät lukuisat tapahtumat ovat osoittaneet, että TP Niinistö paljon kokeneena  ja nähneenä antoi viisaan  neuvon.

****

Uusi Suomi on tänään  koonnut valtio-oppineiden ja politiikan tutkijoiden näkemyksiä eilisestä pääministerin ja oppositiojohtajan sanailusta. Lainaan  suoraan tähän tekstiä:

“Politiikan tutkijoiden mukaan ajatus siitä, että pääministeri alkaisi julkisesti arvioida opposition kyvykkyyttä kansalaisten intressien kanavoijana tai määrittää politiikan totuuksia ja valheita on ”täysin kestämätön”

****

Pääministeri Marinin Twitter -puolustustyyli  kolhiintui eilen,  eikä tule  kantamaan  jatkuessaan  pitkälle.

SJPHKI

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla. Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu