Pääministerin vuodettu kompromissiesitys jumiutti kehysneuvottelut

Useimmat lienevät huomanneet, että pääministeri Sanna Marinin kanslia vuotaa  tarkoitushakuisesti   tietoja julkkisuuteen. Mutta tällä kertaa vuoto teki karhunpalveluksen pääministerille

Pääministerin vuodettu kompromissiesitys  jumiutti kehysneuvottelut. Vuodettu esitys oli tarkoitushakuinen ja entisestään budjetin kehysraameja ylittävä esitys. Sen budjetin tasapainottava vaikutus oli kuin se itikan päästö valtamereen. Elina Lepomäki  (M Kiesiläinen teki siitä some hitin) kysyi torstai-illan A-talk ohjelmassa SDP:n edustajalta, voiko hän luetella, mitä toimia SDP on tehnyt budjetin tasapainottamiseksi.Vastaus kiersi kysymyksen, koska SDP ei ole tehnyt tai vaikuttanut valtion budjetin muuta kuin alijäämää kasvattaen.

***

Annan ihan ilmaisen neuvon, että josko SDP:n ministeriryhmä pitäsi  keskenään “lukukinkerit”, mikä käytäntö ja hallitusta itseään ohjaava etukäteen sovitulla budjetin kehysmenettelyllä on ollut vuosikymmeniä.

Laitan tähän tekstin valmiiksi  VM:n sivulta

“Hallitus päättää vaalikauden alussa vaalikauden kehyksestä eli valtion budjetin menojen katosta, sekä kehysmenettelyn säännöistä koko nelivuotiselle vaalikaudelle. Kehyksen hallinnonaloittainen jako tarkistetaan vaalikauden kehyksen sisällä vuosittain maalis-huhtikuussa osana julkisen talouden suunnitelmaa. Päätökset tehdään ministeriöiden hallinnonalojensa menoja koskevien kehysehdotusten pohjalta. Julkisen talouden suunnitelma on seuraavan vuoden talousarvioehdotuksen valmisteluohje hallinnonaloille”

****

Muuten olen sitä mieltä, että Suomessa on Pohjoismaiden vasemmistolaisin SDP:n johto tällä hetkellä. Ruotsissa SDP -johtoinen hallitus laskee verotusta, Suomessa se on nyky SDP:lle punainen  vaate.

+3
SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu