Pääministerinkin kotikaupunki maakunta-soten vastaisessa rintamassa

Sote-uudistus vie kunnilta elinvoimaa sekä kykyä investoida ja auttaa ihmisiä arjessa.  Tuo on kuuden kaupunkin tuore kannanotto.

Kannanoton ovat allekirjoittaneet Helsingin pormestari Jan Vapaavuori, Espoon kaupunginjohtaja Jukka Mäkelä, Vantaan kaupunginjohtaja Ritva Viljanen, Turun kaupunginjohtaja Minna Arve, Tampereen pormestari Lauri Lyly ja Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala.

Pääministeri Sanna Marinin kotikaupunki Tampere  on maakunta-soten vastaisessa rintamassa.

Tampereen pormestari Lauri Lyly on liputtanut kuntapohjaisen sote -mallin puolesta.“Kuntapohjainen sosiaali- ja terveydenhuoltojärjestelmämme on kaikkine haasteineenkin kansainvälisestikin vertaillen toimiva ja kustannustehokas”. 

****

Monissa kaupungeissa on merkkejä SDP:n ja vihreitten  valtuutettujen kääntymisestä  vastustamaan maakunta-sotea.  Kokoomus saanee tästä kuntavaalitaistoon  lisää tuulta purjeisiin.

*****

Täältä katsomon puolelta annan lyhyen vaatimattoman lausunnon (ilman palkkiota)  perustuslain vastaisesta sote-  lakipaketista  ja puutteellisesta  sekä sosiaali- ja terveyspalvelujen  saatavuuden ja taloudellisten vaikutusten arvioinnista:

Viisi kohtaa:

1. Hyvinvointialuueet ovat  heti valmiuksiltaan eriarvoisessa asemassa kykeneviä hoitamaan kunnilta siirtyviä sekä sosiaali- että  terveyspalveluja. 2. Vuosisatainen kunnallisen itsehallinto  alasajetaan ja päätöksentekoa viedään monissa asioissa kauemmaksi kuntalaisia.  3.  Kuntatalous  monissa kunnissa heikkenee –  ei parane  , joka kriisiyttää monia kuntia. 4. Henkilöstön yli 200 000 henkilön  massakippaus kunnilta ja kuntailiitoilta valtiolle on valtava riski turvata henkilöstön riittävyys  5. Rahoituksen ryöstö taloudellista toimeliaisuutta ylläpitäviltä suurilta kaupungeilta ja HUS:n resurssien kaventaminen on järjen köyhyyttä.

+4
SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu