Päätös lakkojen jatkamisesta oli HS:n mukaan tehty jo tiistaina ennen eilistä työministeri Arto  Satosen tapaamista

SAK:n jäsenliitot päättivät eilen  jatkaa poliittisia lakkoja hallituksen toimia vastaan .

HS:n  toimittaja Teemu Muhonen kirjoitti eilen, että päätös lakkojen jatkamisesta oli tehty jo tiistaina ennen eilistä työministeri Arto  Satosen tapaamista.

Jos noin, ketä lakkoilu hyödyttää ja ketä vahingoittaa. Tuossa HS:n jutussa sanotaan, ettei SAK edes edes usko hallituksen tulevan vastaan.

Jarkko Elorannan “letkautus” paikallisesta sopimiseen liittyen , että yleissitovuutta jatketaan 10-vuodella kaikissa olosuhteissa oli eilen infotilaisuuden  pohjanoteeraus. Hallitus ei edes esitä yleissitovuuteen puuttumista.

****

Luonnos hallituksen esitykseksi  paikallisen sopimisen edistämistä koskevaksi lainsäädännöksi

→ lausuntoaika  12.04.2024 saakka 

=   tuo  on normaalia lainsäädännon valmistelutyötä

*****

SAK   jäi itse  pois  vientivetoisesta  työmarkkinamallineuvotteluista . Miksi SAK ei tule muden järjestöjen tavoin neuvottelupöytään ?

***

 

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu