Palaako Saksan kristillisdemokraatit takaisin kannatusmittausten kärkeen ?

Saksan syyskuun liittopäivävaalit johtivat hallituksen ja liittokanslerin vaihtumiseen.

Kristillisdemoktaatit (CDU/CSU)   kärsivät vaaleissa historiallisen suuren tappion. Sen seurauksena Saksassa on nyt  liittokansleri  Olaf Scholzin    johtama kolmen puolueen  (SPDGrüne  ja FDP) hallitus ja kristillisdemokraatit (Union) jäivät oppositioon.  

CDU.n suurtappion myötä  CDU:n puheenjohtaja vaihtuu tulevassa tammikuun  puoluekokouksessa jäsenäänestyksen  perusteella.  Jäsenäänestyksen tulos tiedetään nyt. Friedrich Merz on uusi CDU:n puheenjohtaja. Armin Laschet osoittautui epäonnistuneeeksi  valinnaksi CDU:n puheenjohtaksi ja monien mielestä puolueelle vaalitappion aiheuttajaksi.

Odotan mielenkiinnolla, kuinka kauan  SPD pitää  kannatusmittauksissa kärkipaikkaa ja kuinka   pian CDU/CSU nousee  uuden puheenjohtajan myötä kannatusmittausten kärkeen. 

*****

P.s. Tässä samoilla tulilla tulevista ensi kevään Ranskan presidentinvaaleista. Palautetaan mieliin vuoden 2017 vaalit ja Emmanuel Macronin  nousu puolessa vuodessa En marche -liikkeen vauhdittamana Ranskan presidentiksi.

Istuva presidentti Macron on ehdokkaana tulevissa vaaleissa, mutta kuka on hänen vastaehdokkaansa ?  Vastaehdokkaita  on pilvin pimein tarjolla. Viime aikoina on Ranskassa suorastaan kohistu  Valérie Pécresse’n   ((Les Républicains)) nousua kannatusmittauksissa  jo toiseksi suosituimmaksi ehdokkaaksi.  EU- ja maahanmuuttovastainen viime vaalien ehdokas Marine Le Pen on jäänyt kannatusmittauksissa kolmannelle sijalle. Neljännellä sijalla on äärioikeiston  Éric Zemmour. Saako Ranskan ensimmäisen naispresidentin (List of presidents of France).

0
SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu