Presidentti  Sauli Niinistö avaa virkakautensa viimeiset valtiopäivät

Tänään tasavallan presidentti Sauli Niinistö pitää eduskunnassa  puheen ja avaa 02.04.2023 valitun uuden eduskunnan valtiopäivät

Eilen eduskunnan väliaikaiseksi puhemieheksi valittu  Pettteri Orpo vastaa eduskunnan puolesta presidentin puheeseen.

Tänään avattavat  valtiopäivät  ovat   viimeiset  Sauli Niinistön ensi vuonna päättyvän virkakauden (01.03.2012-28.02.2024)  aikana.

Vuonna 2013  ensimmäisestä  presidentti Sauli Niinistön valtiopäivien avajaispuheesta  lainaan tähän kohdan:

“Eduskunta on kevään aikana vaativan tehtävän edessä. Taloudesta, velasta ja kestävyysvajeesta on jo kuultu paljon puheita, nyt odotetaan enää, mitä hallitus ja eduskunta tekevät.

On niin ennenkin ollut.

Muistan, parin vuosikymmenen takaa, tässä salissa, miten pääministeri Ahon porvarihallitus esitteli leikkauslistoja ja pankkitukea. Ne kylmäsivät esittäjiäänkin ja jokaista kuulijaa. Mutta ne tehtiin, koska tekemättä ei voitu jättää.

Muistan, vähän sen jälkeen, tässä salissa, miten pääministeri Lipposen sateenkaarihallitus esitteli leikkauslistoja. Ne olivat vielä mittavampia eikä hyinen hellittänyt. Mutta ne tehtiin, koska tekemättä ei voitu jättää.

Muistamme myös, miten päättäväisesti suomalaiset tekivät työtä laman voittamiseksi ja onnistuivat siinä. Emme saa unohtaa, että liian raskaan taakan jäivät kantamaan monet yrittäjät ja pysyvästi vaille työtä jääneet ihmiset.”

****

Viime  viikolla    04.04.2023 voimaan tullut Suomen Nato -jäsenyys saanee tänään presidentti Niinistön puheessa keskeisen huomion. Mutta tuskin olen väärässä, jos odotan  myös Suomen julkisen talouden tilan tulevan puheessa esille.

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu