Presidenttiehdokkaiden nimilista selviää vasta joulukuussa

Näyttää siltä, että presidenttiehdokkaiden lopullinen nimilista selviää vasta joulukuussa (ks.aikataulu)

11.12.2023  Puolueen ja valitsijayhdistyksen ilmoitettava vaaliasiamiehensä nimi, henkilötunnus ja  yhteystiedot Helsingin vaalipiirilautakunnalle

12.12.2023  Ehdokashakemukset jätettävä Helsingin  vaalipiirilautakunnille

21.12.2023  Ehdokasasettelun vahvistaminen Helsingin vaalipiirilautakunnassa

****

Presidenttiehdokkaita voivat asettaa

1) ne puoluerekisterissä olevat puolueet, joiden ehdokaslistoilta on valittu presidentinvaalia edeltävissä eduskuntavaaleissa vähintään yksi kansanedustaja sekä

2) vähintään 20 000 äänioikeutetun perustamat valitsijayhdistykset.

****

Ei ole mitenkään varmaa, että kaikki tällä hetkellä valitsijayhdistyksen kautta  ehdokkaaksi pyrkivät henkilöt saavat määräaikaan mennessä  kokoon vaaditun 20 000 kannattajaa.

Erikoista on, – kun kokoomus julkisti tällä viikolla ehdokkaakseen Alexander Stubbin–  monelta eduskuntapuolueelta puuttuu vielä ehdokas (SDP, VAS, RKP ja KD).  Mielenkiintoista nähdä, asettuvatko  esim. RKP ja KD jonkun toisen  puolueen tai valitsijayhdistyksen  ehdokkaan taakse.

Seuraavat kannatusmittaukset alkavat näyttää suuntaa, miten ehdokkaiden kannatukset muuttuvat.

****

 

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu