Puolueiden järjestys pysynyt samana tuoreessa mittauksessa

YLE on julkaissut taas kuukausittaisen puoluekannatusmittauksen  

Kuvakaappaus Ylen uutissivulta:

  1. SDP  2. PS  3. Kokoomus 4. Vihreät  5. Kepu
Puolueiden järjestys pysynyt samana tuoreessa mittauksessa kuin se oli kuukausi sitten.
SDP:n kannatus on notkahtanut huomiota herättävän paljon. Syitä kannatuksen laskuun varmaan päivän mittaan kuullaan moninaisia,
Oppositiossa taas PS:n ja Kokoomuksen kannatus on likimain tasoissa, joka on sinänsä mielenkiintoinen muutos kuukauden takaiseen kehitykseen verrattuna.
****
Tulevana viikonvaihteena  ovat Kokoomuksen ja Keskustan puoluekokoukset, joista eniten huomiota saanee Keskustan puheenjohtajan valinta  Annika  Saarikon ja Katri Kulmunin välillä. Kokoomuksen puoluekokouksessa mielenkiintoista on, kumpiko saa suuremman kannatuksen varapuheenjohtajaksi Antti Häkkänen vai Elina Lepomäki sekä nouseeko lappilainen  Heikki Autto puoluevaltuuston puheenjohtajaksi.
****
Mitä sitten tapahtuu opposition kilpajuoksussa PS:n ja Kokoomuksen välillä. PS  keskittynee  EU:n talouspaketin kaatamiseen ja  Kokoomus  puolestaan haastaa hallitusta Suomen talous- ja työllisyyspolitiikassa. Kumpiko poliittinen toimintalinja saanee enemmän kannatusta, nähdään lähikuukausina.

*****

 

Hallituksen budjettiriihi parin viikon päästä on lähiajan ja syksyn sisäpolitiikan  kulmakivi, joka koettelee tähän mennessä eniten nykyisen hallituskoalition kestävyyttä. Se voi olla myös taitekohta opposition suuremmalle kannatuskehitykselle.

 

*****

 

Tässä eräiden muiden Euroopan maiden puoluekannatuksia.

Ruotsi  – Norja  – Tanska –  Saksa   –  Itävalta  – HollantiBritannia  – Italia  – Espanja –  Ranska   –   Suomi

Saksan osalta huomio kiinnittyy, että CDU/CSU:n kannatus on pysynyt  viime kuukaudet vahvana, eikä EU:n budjetti- ja elvtyspakettiehdotus ole ainakaan laskenut puolueen kannatusta. 

Britanniassa konservatiivien ja työväenpuolueen kannatus on viimeisessä The Observerin  julkaisemassa mittauksessa tasoissa. Edelleen on auki EU-erosopimus.

Ruotsissa sikäläisen Kokoomuksen kannatus  on vahvistunut siinä määrin, että useissa viime aikaisissa kannatusmittauksissa puolue on ollut Ruotsidemokraatteja suurempi.

SJPHKI

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla. Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu