Puoluekokousten läpivienti  monien haasteiden edessä

Tässä on lähiviikkoina usealla puolueella puoluekokous. Pääministeripuolue   SDP pitää puoluekokouksen Tampereella  (Tampere talo).  Kansallinen kokoomus  vuorostaan pitää   puoluekokouksen Porissa. Toinen hallituksen pääpuolue Keskusta pitää puoluekokouksen Oulussa.

Kokoomuksen puoluekokous järjestettän  hybridimallilla viiden alueellisen etäkokouspisteen kautta. Myös keskusta järjestää hajautetun puoluekokouksen. SDP:n osalta ilmeisesti puoluekokous aiotaan läpiviedä Tampere -talossa.

****

Puoluekokousten läpivienti  on  monien haasteiden edessä teknisen toteutuksen, osanottajien koronasuojauksen eikä vähiten  puoluekokouksen laillisuuden osalta.

Kasvomaskin turvallisuus on minulle ainakin epäselvä, esim. kuinka kauan samaa maskia voi pitää (yli tunnin  ei – ks. kohta 9 ) . THL:n lisäksi monet lehdet ovat julkaisseet ohjeita, jotka ovat ristiriitaisia keskenään. Yksi henkilö voi tarvita ainakin  10-15 kpl kasvomaskia kokouspaikalla (en ole itse puoluekokousedustaja). Maskien poisjättäminen ja kerääminen vaatii myös huolellisuutta.

Onko sitten hajautettu  puoluekokous  laillinen. Tältä istumalta en löytänyt hajautetulle puoluekokouksen pitämiselle laillisuusestettä. Julkisuudessa on esiintynyt yksittäisiä ulostuloja  puoluekokouksen laillisuuden osalta  mm.  Keskustan sisällä.

****

Yksittäinen kansalainen on enemmän kuin epätietoinen maskien saatavuudesta, jos maskia ei ole lähikaupassa saatavana. Välillä maskit ovat myös apteekeista loppuneet.  Tämä maskien jakelu on epäonnistunut. Aamulla lähikaupassa ei ollut maskeja saatavissa ,  eikä kellään – ei henkilökunnalla, eikä meillä asiakkailla ollut maskia päällä . Turvavälit olivat   asiakkaiden välillä kyllä kunnossa.  

****

Suomalaiset ovat noudattaneet hyvin määräyksiä ja ohjeita. Nyt tarvitaan ohjeiden selkokieltä, kaikilta ryhtiliike ja eräiden peruttujen rajoitusten palauttaminen. Hallitus ja sen yksittäiset ministerit eivät kaikilta osin keväästä ole oppineet pandemian torjunnan  johtamisesta lisää, mutta onneksi Suomessa on osaava virkakunta sentään. 

****

THL:n tilannekatsaus

SJPHKI

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla. Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu