Puolustusvoimain ylipäällikkö reissun päällä  ja muutenkin esillä

Tasavallan presidentti Sauli Niinistö osallistui  23.08.2021 Krim-foorumin huippukokoukseen (Crimea Platform) Kiovassa.

Kuluneella viikolla presidentti Niinistö on tavannut Ranskan presidentti Emmanuel Macronin Élysée  -palatsissa Pariisissa

Ensi viikolla presidentti Niinistö osallistuu  15  EU-maan presidentin muodostaman Arraiolos-ryhmän kokoukseen Roomassa.

****

Jotenkin on tunne, että presidentti Niinistö  voisi käydä Berliinissä ennen Saksan liittopäivävaaleja tapaamassa Angela Merkeliä. 

Yhteydenpito itäisen naapurimaan presidenttiin on kuluneena vuonna tapahtunut useaan kertaan puhelimitse.

***

Tänään on Iltalehti julkaissut presidentti Niinistön erikoishaastattelun. Nato ja EU siinä tulee taas esille. Niinistö toistaa aikaisemmin sanomansa: “meidän pitää olla niin pitkällä mukana EU:n omassa sotilaallisessa kehityksessä, mutta että mahdollisesti jossain vaiheessa tulee Nato vastaan”

Suomi päättää vielä tämän vuoden aikana   hävittäjähankinnasta. Koulupoikana 1960-luvulla  ihmettelimme matalalla lentäviä   silloisia Mig-hävittäjiä ja  äänivallin murtoa. Erikoista hankinnasta oli, että vasta “pakkokaupan” teon jälkeen Suomi pääsi testaamaan ostamiaan koneita ( ks. Ylen uutisointia vuosikymmeniä myöhemmin). Nyt on vähän eri tilanne kaupanteon “pakosta”.

Puolustusasiat ovat nyt muutenkin ajankohtaisia. Valtioneuvosto hyväksyi 09.09.2021 istunnossaan annettavaksi eduskunnalle valtioneuvoston puolustusselonteon .Asiasta käydään lähetekeskusteli 16.09.2021. Eiköhän eduskunnan keskustelussa tule esille, mitkä puolueet  kannattavat Suomen Nato -jäsenyyttä. Yhden puolueen parlamentaarinen voima ei siihen tällä hetkellä riitä, joka  joiltakin  kirjoittajilta  täällä usein unohtuu.

0
SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu