Ruotsi ja Suomi ovat jo Nato-yhteisössä mukana

Norjan puolustusvoimien entinen komentaja, kenraali Sverre Diesen kirjoittaa maansa maanpuolustusyhdistyksen julkaisussa , että Ruotsilla ja Suomella on jo  kattavat sopimukset sekä Naton ja USA:n kanssa (Relations with Sweden and Finland)Kenraali Diesenin mukaan Skandinavian kattavalla   puolustusyhteistyöllä ei ole esteistä. Asiasta uutisoi Verkkouutiset

****

Suomi päättää vielä tämän vuoden aikana mittavasta hävittäjähankinnasta, joka saanee maailmalla suurta huomiota. Aiemmin tänä vuonna mm.   Sveitsi  päätti hävittäjähankinnasta.

Eduskunnan asioita seuraavien lähteiden mukaan eduskunnan puolustustavaliokunta on puheenjohtajansa, ministeri Ilkka Kanervan johdolla  joutunut  tahtomattaan  ottamaan/saanut   myös  ulkoasianvaliokunnalle kuuluvaa  roolia (vrt. tämä US:n  uutinen).  

****

Valtioneuvoston puolustusselonteko VNS 8/2021​

****

NATO Member Countries   –    Partners

+7
SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu