Ruotsin asia on Suomenkin asia

Ruotsin pääministeri Stefan Löfven on tänään jättänyt eronpyynnön.

Seuraavaksi valtiopäivien puhemies Andreas Norlénin  johdolla käynnistyy puolueiden tapaamiskierros, jonka tuloksena voi syntyä  äänestys seuraavasta pääministeristä joko  Stefan Löfvenin     tai maltillisen kokoomuksen puheenjohtaja  Ulf Kristerssonin   välillä.

→ Sosialidemokraattien vähemmistöhallitukset   ovat  Ruotsissa olleet   viime vuosikymmenien  tapa. Edellinen enemmistöhallitus oli Ruotsissa oli pääministeri Fredrik Reinfeldtin   porvarihallitus vv. 2006-2014.

****

Jos Ruotsissa nyt pidettäisiin vaalit vuotta ennen sääntömääräisiä vuoden 2022  valtiopäivävaaleja,  kahta pääministeri Löfvenin nyt  eronnutta  hallitusta tukevaa puoluetta (vihreät ja liberaalit) voisi  uhata putoaminen  4 %:n äänikynnysrajan  vuoksi valtiopäiviltä.

Mitkä  kaikki syyt johtivat pääministeri Löfvenin tämän päiväiseen eroon. Tuskin vähiten se, että sosialidemokraattien pääministerikausi olisi päättynyt ennenaikaisiin vaaleihin.

Ja Ruotsin asia on Suomenkin asia.  Nimittäin  tämä Nato -asia saadaan täällä myös agendalle.

Ja onhan Ruotsin muutenkin aika saada porvarihallitus.

****

P.s. Tuolla  Saksassa  näyttää CDU/CSU kasvattavan etumatkaa seuraaviin puolueihin (vihreät ja SPD). SPD:n kannatus on kohta taas ohi vihreitten.  Man muss niemals niemals sagen…. !

P.s. Ja samoilla tulilla tässä myös Ranskan kuulumisia. Ei ole enää niinkään varmaa, ovatko toisella kierroksella ensi vuoden presidentinvaaleissa vastakkain nykyinen presidentti Emmanuel Macron ja  Marine Le Pen.  Juuri pidetyissä paikallisvaaleissa  molempien taustapuolueet La République En Marche  ja Rassemblement National menestyivät kehnosti.  Haastaja voi nousta “vanhasta” presidenttipuolueesta Les Républicains.

+1
SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu