Ruotsin  hallitusratkaisussa  yksi puolue haluaa kirjallisesti olla hallituspuolue oppositiossa

Ruotsin valtiopäivillä äänestetään huomenna seuraavasta pääministeristä nykyisen pääministeri   Stefan Löfvenin tilalle.   

Valtiopäivien puhemies Andreas Norlén   esittää sosiaalidemokraattien puheenjohtajaa (S) , pääministeri Löfvenin  hallituksen  valtiovarainministeri Magdalena Anderssonia  pääministeriksi  (Pressmeddelande: Talmannen föreslår Magdalena Andersson till statsminister).

Valtiopäivien äänestys pääministeristä – hyväksymisestä tai hylkäämisestä –   käydään huomenna.

Magdalena Anderssonin neuvottelut vasemmistopuolueen (V)  kanssa eivät  eilen vielä johtaneen sopimukseen.  Anderssonia tukevat ympäristöpuolue vihreät   ja keskustapuolue. Näiden puolueitten  tuki  ei vielä riitä enemmistöön, vaan Andersson tarvitsee myös vasemmistopuolueen tuen (Vaalitulos 2018).

Vasemmistopuolue haluaa kirjallisesti Anderssonilta , että puolue on hallituspuolue oppositiossa. Tätä puolestaan ei hallitusta oppositiosta tukeva keskustapuolue hyväksy. Että näin länsinaapurissa.

***

Ensi vuoden syyskuun  valtiopäivävaaleissa äänestäjät ovat suurten valintojen edessä. Kuka on maan seuraava pääministeri, sosiaalidemokraattien uusi puheenjohtaja  Magdalena Andersson vai  maltillisen kokoomuksen  puheenjohtaja Ulf Kristersson.

Edellinen enemmistöhallitus Ruotsissa oli vv. 2006-2014 pääministeri Fredrik Reinfeldtin porvarihallitus (Ruotsin hallitukset 1974 –)

0
SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu