Ruotsin kruunun asema horjuu

Ruotsin kruunu heikkeni eilen perjantaina  “pohjalukemiin” euroon verrattuna.

Ruotsin nykyisen hallituksen työmarkkina- ja integraatioministeri Johan Pehrson  sanoi X:ssä  sen tosiasian, mikä  on pienien valuuttojen asema levottomassa maailmassa. “Ruotsin on luovuttava kruunusta ja siirryttävä eurovaluuttaan” 

Entinen kokoomusjohtaja ja pääministeri  Carl Bildt sanoi   X:ssä Ruotsin  kruunun olevan  ”läikkyvä valuutta.

Lue myös  HBL:n artikkeli kuukausi sitten.

****

Jo vuosia sitten puolustin  täällä ja puolustan edelleen Suomen olemista mukana eurovaluutassa. Pieni Suomen markka olisi nykyisessä turbulentissa maailmassa  jyrätty mennen tullen pohjalukemiin.  En edes arvio tässä, mikä olisi Suomen velkaantumisen tilanne sekä julkistaloudessa että kotitalouksissa. Suomen elinkeinoelämä  ei ole vaatinut eroa eurosta , vaan ollut eurovaluutan kannalla.

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu