Ruotsin Nato -jäsenyyden ratifiointi Turkissa ja Unkarissa edelleen jumissa

Turkin presidentin Recep Tayyip Erdoğanin ilmoitus parisen viikkoa sitten (23.10.2023   Ruotsin Nato-hakemuksen lähettämisestä parlamenttiin ei vielä ole tae nopeasta jäsenyyden ratifioinnista.

Ruotsin Nato -jäsenyys edelleen jumissa ja venkoilu asiassa jatkuu. Muutama päivä sitten (04.11.2023)  presidentti  Erdoğan sanoi , ettei Ruotsi ei ole tehnyt tarpeeksi. Presidentti Erdoğanin mukaan Turkin talousarvion käsittely on kiireellisempi maan parlamentissa kuin Ruotsin Nato-jäsenyyden ratifiointi.

Unkarin osalta  “alle asteikon”  mennyt näytelmä jatkunee.  Onko pääministeri Viktor Orbánin Fidesz-puolue   ja  liittolaispuolue KDNP     varmistamassa   parlamentin  päätösvaltaisuuden. Kesällä em. puolueet boikotoivat parlamentin istuntoa ja estivät Ruotsin Nato -jäsenyyden ratifioinnin. Syyskuun lopulla  pääministeri Orbán sanoi, ettei  Unkarilla ole kiire Ruotsin Nato -jäsenyyyden ratifioinnissa (AP 25.09.2023).

****

Mitä tästä sanoisi. Ruotsin Nato -jäsenyys ei taida  toteutua  parissa viikossa, kuten kotomaamme  nk. Nato -expertit  parisen viikkoa ennakoivat tuon presidetti  Erdoğanin 23.10.2023 ilmoituksen   jälkeen.

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu