Ruotsissa oltaneen tänään uudessa tilanteessa Nato -jäsenyyshakemuksen kanssa

Ruotsin media uutisoi Suomen  presidentti Sauli Niinistön ja Turkin presidentti     Recep Tayyip Erdoğanin tapaamista.

Tässä uutisointia.

SVT  –  DN   –  SvDExpressen   –Aftonbladet –  Göteborgs Posten 

Tilanne on kiusallinen monelle taholle:  Natolle, Suomelle ja Ruotsille. 

Tämä kuva  kertoo asian ja tämä  uutinen  nykyisten  kaikkien jäsenmaiden päätöksestä hyväksyä Suomen ja Ruotsin liittymissopimukset 05.07.2022 asettaa tänään syntyvän tilanteen maailmanpolitiikan shakkipelissä  sarjaan: kenelle jääkään  seuraava siirto.

Ruotsin pääministeri Ulf Kristersson  lienee saanut etukäteen tiedon myös Washingtonin kautta, mitä tuleman pitää.  Syntynyttä tilannetta ei voi laittaa pääministeri Kristersson hallituksen syyksi. Presidentti Niinistö on pitänyt kokoajan Ruotsin pääministerin ajantasalla.

Nato-hakemuksen jättäneen Ruotsin edellisen hallituksen pääministeri Magdalena Andersson  kirjoittaa Twitterissä ,ettei tilanne ole hyvä Ruotsin kannalta.  Suomen ja Ruotsin Nato -hakemusten erottaminen palvelee ensi sijassa Venäjän etuja.

Syntyvässä tilanteessa Suomi ei voi jäädä odottamaan Ruotsia, jos ratifiointi on kaikkien nykyisten jäsenmaiden osalta Suomen osalta selvä.

TV1 lähettää klo 15,40  tänään tiedotustilaisuudesta ylimääräisen  lähetyksen.

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu