Saako Arja Alho eroseuraa ministeri Sirpa Paaterosta ?

Postin hallituksen puheenjohtaja Markku Pohjola sanoi aiemmin  Ilta-Sanomissa, että omistajaohjausministeri  Sirpa Paateroa on informoitu liikkeen luovutusta koskevista suunnitelmista valmistelun aikana ja, että muutoksella on ollut valtion omistajaohjauksen tuki.

Viikko sitten (21.11.2019)  omistajaohjausministeri Sirpa Paatero sanoi aamulla toista ja päivemmällä toista.

Eilen eduskunnan kyselytunnilla pääministeri  Antti Rinne sanoi  ministeri Paateron puolesta, ettei Posti noudattanut omistajaohjausministerin kieltoa työntekijöiden siirrossa.

Sekä pääministeri  Antti Rinteen (ks. esim. puheet kertakorvauksesta), että omistajaohjausministeri Sirpa Paateron puheissa on niin paljon epäjohdonmukaisuuksia, että miten tässä “Postigatessa” saadaan palautettua edes jonkunlainen johdonmukaisuus.

Välikysymys omistajaohjauksesta, työmarkkinatilanteesta ja eduskunnalle annetusta informaatiosta 

****

Tulee tässä mieleen tapaus  Arja Alho vuodelta 1997. Joutuuko  tai pitääkö omistajaohjausministeri Sirpa Paateron tehdä ministerierossa seuraa Arja Alholle. Tuskin Postin  nykyisen hallituksen erottaminen/vaihtaminen yksin enää  riittää palauttamaan luottamusta valtion poliittisen omistajaohjauksen johtamiseen.

P.s. Pääministeri Antti Rinteen hallitus tuskin pysyy koossa ensi vuotta pitempään, kun tulee lunastaa hallitusohjelman lupaukset työllisyysasteesta ja valtontakouden tasapainosta.

SJPHKI

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla. Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu