Saarivaltakunnan entisen ja nykyisen pääministerin mainekohu

Saarivaltakunnassa on noussut  valtaisi kohu työväenpuoluetta edustaneelle  entiselle  pääministeri Tony Blairille  kuningatar Elisabethin myöntämästä sukkanauharitarikunnan jäsenyydestä. Sukkanauharitarikunta on ritarikunnista korkea-arvoisin.

Wikipedian mukaan Sukkanauharitarikunta (engl.  The Order of the Garte) on englantilainen, Edvard III:n vuonna 1348 perustama kunniaritarikunta. Sen tunnuslause on ranskaa Honi soit qui mal y pense (häpeä sille, joka tästä pahaa ajattelee). Ritarikunnan jäsenyys suodaan erittäin harvoille ja sen voi myöntää ainoastaan monarkki, jonka lisäksi ritarikunnassa on vain 24 täysivaltaista jäsentä. Heidän lisäkseen ritarikuntaan voi kuulua joitakin muita jäseniä, jotka ovat yleensä oman ja muiden maiden kuninkaallisia. Ritarikunta on Englannin arvostetuin, ja vanhin olemassa oleva kunniaritarikunta.

Vetoomus, jossa ritarikunnan jäsenyys peruttaisiin on kerännyt  tuon BBC:n uutisen mukaan yli miljoonan henkilön vetoomuksen. Vetoomuksessa esitetään kovia  syytöksiä Tony Blairin pääministerinä toiminnasta  Irakin sodassa vuonna 2003 .

Pääministerinä Tony Blair jatkoi   “rautarouva” Margaret Thatcherin   läheistä liittolaisuhdetta USA:n kanssa.

***

Nykyisen pääministerin Boris Johnsonin  suurin skandaali on maan EU-eron monien asioiden  pitkä kriisi    ja ihmisten  arkipäiväasioiden vaikeutuminen.   Henkilötasolle meneviä skandaaleja on Johnsonilla riittänyt monia (mm virka-asunnon remonttipikkujoulujuhlinta koronapademian aikana).

→ Ja äänestäjät antavat pääministeri Johnsonille   kannatusmittauksissa suoran  palautteen: työväenpuolueen kannatus on noussut ohi  konservatiivien. No kannatusmittaukset ehtivät vielä muuttua, jos Britanniassa ei ajauduta ennenaikaisiin vaaleihin ennen sääntömääräisiä vaaleja 02.05.2024. Vuoden  2019 vaaleissa konservatiivit saavuttivat murskavoiton.

0
SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu