Saarivaltakunnan uuden pääministerin suosio romahti
Britannian vaalitavasta johtuen työväenpuolue (Labor) sai 33,7 %:n kannatuksella parlamenttiin selvän enemmistön (412 /650 paikkaa) heinäkuussa pidetyissä ennenaikaisissa vaaleissa.
Vaalitulos johti hallituksen vaihtumiseen ja pääministeri Keir Starmerin johtamaan uuteen hallitukseen.
Kirjoitin täällä joku aika sitten blogin uuden pääministerin alkuvaikeuksista. Ja vaikeudet tuntuvat kasvavan. Pääministeri Keir Starmerin suosio on romahtanut muutamassa kuukaudessa. Politico -verkkolehti viittaa YouGovin mittaukseen, jonka mukaan 63 %:lla äänestäjistä on enemmän tai vähemmän kielteinen näkemys pääministeri Starmerista.
Mielipidemittauksia tulee ja menee. Työväenpuolue, ellei kaadu sisäisiin erimielisyyksiin, voi hallita lähes suvereenisti saarivaltakuntaa seuraaviin vuoden 2029 elokuun lakisääteisiin parlamenttivaaleihin saakka.
*****
Mutta vannomatta paras, sillä saarivaltakunnassa on lähdetty ennenaikaisiin parlamenttivaaleihin tai kansanäänestyksiiin soitellen sotaan.
Ensimmäisenä mieleen tulee Britannian kansanäänestys EU-jäsenyydestä. Vuonna 2013 lupasi silloinen pääministeri David Cameron onnettomassa puheessaan järjestää kansanäänestyksen maan EU-jäsenyydestä. Pidetyssä kansanäänestyksessä pääministeri Cameronille kävi köpelösti, sillä enemmistö (51,9 % – 48,1 % ) kannatti maan EU-eroa.
Pääministeri Cameron erosi luonnollisesti heti. Cameronin jälkeen saarivaltakunnassa pääministerin tuoli heilui monta kertaa huolimatta vuoden 2019 voitollisesta vaalituloksesta →Theresa May →Boris Johnson→Liz Truss ja → Rishi Sunak.
Onko nyt työväenpuolueella – huolimatta murskaenemmistöstä parlamentissa, edessään samanlainen kehitys kuin edellisellä pääministeripuolueella.
*****
Pääministeri Keir Starmerin suosion romahtamiseen on vaikuttanut monikin asia, eikä vähiten tunnetun miljonäärin pääministerille ja tämän vaimolle antamat runsaat lahjat. Myös Starmerin hallituksen monet ministerit ovat saaneet samankaltaisia lahjoituksia. Talouden haasteet ovat pääministeri Starmerin hallituksella niin suuret, joka varmasti tulee koettelemaan työväenpuolueen yhtenäisyyttä. Taloushaasteiden päälle tuskin olisi tarvittu ylenpalttisten lahjojen vastaanottamista.
Jep, siellä on meitä armottomampi poliittinen kulttuuri jossa edes työväenpuolueen (lue vasemmiston) päättäjiä ei päästetä pälkähästä pelkällä anteeksipyydöllä tai hyssytellä mediahiljaisuudella.
Ilmoita asiaton viesti
Suomen pääministerillä on myös uskottavuusongelma johtajuuden suhteen. Orpoa veidään kuin pässiä narussa hallituskumppaneiden toimesta. Oppositiolla alkaa olla vaikeaa keksiä mitään hyvää hänen tekemisistään.
Ilmoita asiaton viesti
Kenellä on ongelma oppositiolla vai kommentoijalla ?
https://www.hs.fi/paakirjoitukset/art-2000010724379.html
—–
Petteri Orpon hallituksen säästötoimet sekä yritykset uudistaa työmarkkinoiden pelisääntöjä nostattivat ammattiyhdistysliikkeen täsmälleen samanlaiseen vastarintaan ja kielenkäyttöön kuin tasan 30 vuotta sitten.
https://www.is.fi/politiikka/art-2000010750587.html
Ilmoita asiaton viesti
Ongelmia todellisuuden hahmottamisessa lienee lähinnä niillä jotka vielä kuvittelevat tilanteen olevan Orpon hallussa.
Ilmoita asiaton viesti
Työelämää pitäisi uudistaa tahot jotka jotain työelämästä ymmärtävät, Aholta tuo ymmärrys ja kokemus puuttui ja kun eilen kuuntelin A-talk ohjelmassa esintyneiden Rydmanin ja Marttisen puheenvuoroja niin ihmettelin missä maailmassa he oikein elävät, eivät ainakaan suomalaisessa työlämässä sillä niin kaukana heidän näkemyksensä työelämän arkitodellisuudesta oli. Politiikojen, varsinkin heidän jonka kokemus työelämästä on lankan ohut olisi syytä pitää näppinsä erossa työmarkkinaasioista.
Ilmoita asiaton viesti
Taitaa oppositiolle tuottaa vaikeuksia löytää uusia välikysymyksen aiheita kun kaikki tähän mennessä tehdyt ovat olleet turhia. Johan siihen innokkaimmatkin kysymysten laatijatkin turhautuvat.
Ilmoita asiaton viesti
Sinimustat tuottavat välikysymysten tekijöille lähinnä runsaudenpulaa. Välikysymysten tehtailu on vain turhaa, koska hallituksen puoluekuri näköjään pitää olipa kuinka järjetön sinumusta esitys. Ainoastaan Eva Biaudet on saanut luvan viestiä ulospäin missä kohtaan hallitus toimii epäeettisesti, mutta yhden hallituspuolueen edustajan tyhjällä äänellä ei hallitusta kaadeta.
Kohta on vuorossa tämä hallituksen rasistinen lakiehdotus karsia muslimit pois kiintiöpakolaisten joukosta.
Ilmoita asiaton viesti
Milloin Suomessa välikysymys on aiheuttanut jotain toimia?
Oletko keskustalaisena sitä mieltä, että 49 %,n yksityisomistus olisi vesiyhtiöillemme jokin etu?
Perkele en paremmin sano.
Ilmoita asiaton viesti
Britania mennyttä kalua,painolastina imperiumin historia.
Ilmoita asiaton viesti