Saksan kristillisdemokraatit  uuden puheenjohtajan ja liittokansleriehdokkaan valinnan edessä

Saksassa   (ARD –  FAZ )  ja muuallakin  on uutisoitu, ettei Saksan  CDU:n puheenjohtaja, nykyinen puolustusministeri  Annegret Kramp-Karrenbauer  ole käytettävissä Saksan liittokansleriksi.

Annegret Kramp-Karrenbauer  luopuu myös CDU:n puheenjohtajan tehtävistä. Tämä oli ennakoitavissa Saksan sisäpolitiikkaa seuraaville, sillä Annegret Kramp-Karrenbauer ei ole saanut  Saksan suurimman puolueen puheenjohtajalta odotettavaa johtamisotetta.

Saksassa käydään seuraavat liittopäivävaalit ensi vuonna  2021.

Puoluekannatusmittauksissa on CDU-CSU ollut koko ajan johdossa. CDU-CSU:n kannatus on laskenut  alle 30 %, joka on alle vuoden 2017  vaalien puhumattakaan vuoden 2013  yli 40 %:n kannatuksen.

Puoluekannatusnumeroitten perusteella Saksa on kulkemassa kohti Itävallan kaltaista hallitusratkaisua. Itävallassa  kansanpuolueen puheenjohtaja Sebastian Kurz muodosti toisen hallituksensa vihreitten kanssa.

*****

Liittopäivävaalien tulokset 1949 –

Saksan liittokanslerit 1949 

SJPHKI

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla. Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu