Saksan vaaleissa   kristillisdemokraattien ja sosialidemokraattinen välinen kilpa tiivistyy

Sunnuntai-iltana on politiikan tilastopenkkiurheilijan yksi tämän  vuoden kohokohdista, Saksan liittopäivävaalien (26.09.2021)  tulosilta.

Tänään julkistettujen  kannatusmittausten mukaan  kristillisdemokraattien ja sosialidemokraattinen kannatuksen suuruus selviää vasta sunnuntai-iltana tuloslaskennassa. Kannatusmittauksissa puolueiden ero on siksi pieni, ettei  voittajaa ihan sata varmuudella voi etukäteen sanoa.

SPD:n liittokansleriehdokas Olaf Scholz  on ollut viime viikkojen  suosikki seuraavaksi liittokansleriksi Angela Merkelin  jälkeen.  CDU/CSU:n liittokansleriehdokas Armin Laschet on taistellut oman uskottavuusongelman kanssa. 

Onko sitten  kuluneella viikolla  CDU/CSU:n kannatuksessa  vahvistussignaalin merkkejä  ja Angela Merkelin mukaan tulolla  vaikutuksensa CDU/CSU:n kannatukseen.  Olaf Scholz joutui maanantaina    liittopäivien  valiokunnan kuultavaksi  rahanpesua tutkivan valtiovarainministeriön yksikön toiminnan valvonnan laiminlyönnnistä. Onko sillä viime hetken vaikutusta äänestäjien valintoihin. 

Näistä  neljästä puolueesta (CDU/CSU –  SPD –  Grüne  –  FDP) kolme muodostanee seuraavan Saksan hallituksen.

**** 

2017  tulokset ja ennusteet  –   2013 tulokset ja ennusteet

***

Liittopäivävaalien tulokset 1949   – Saksan hallitukset 1949 –   – liittokanslerit 1949 –

+1
SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu