Saksan vaalitaistelussa on otettu   likaisen osaston keinot käyttöön

Saksassa on noussut jonkinasteinen kohu SPD:n liittokansleriehdokkaan ja nykyisen valtiovarainministeri Olaf Scholzin  johtaman ministeriön toimista.

Osnabrückin syyttäjänvirasto ilmoitti  tiedotteessaan   tekemästään  kotietsinnästä  valtiovarainministeri Scholzin johtamassa ministeriössä. Syyttäjäviraston mukaan kotietsinnällä pyrittiin selvittämän valtiovarainministeriön joidenkin työntekijöiden yhteyksiä poliisin rahanpesuyksikköön.

Viime sunnuntain kolmen kansleriehdokkaan tv-väittelyssä CDU/CSU:n kansleriehdokas Armin Laschet otti asian esille.  Sekään ei nostanut TV-katsojien  mielestä    Laschetin  ja  hänen johtamansa puolueen kannatussuosiota.

***

Tuoreimmissa  kannatusmittauksissa    SPD:n kannatus on  25–26 %:n tasolla. Kannatuksessa ei ole nousua, eikä laskua.  CDU/CSU:n   kannatus liikkuu  20-23 %:n välillä, eikä siinäkään ole juurikaan  nousua, eikä laskua. Vihreitten kannatus on alkuvuoden kannatusluvuista laskenut 10 %-yksikköä  ja liikkuu  15–17 %:n tasolla.  FDP:n kannatus on liikkunut 10-13 %:n välillä.

Vuoden 2017 liittopäivävaalien tulokset.

Vaaleihin on enää aikaa  enää 1,5 viikkoa  (vaalipäivä 26.09.2021 ). Vielä ehtii muutoksia tapahtua, mikä kolmen puolueen yhteenlaskettu enemmistö  ( CDU/CSU, SPD , Grüne ja FDP)  saa liittopäiville uuden hallituksen muodostamiseen johtavan enemmistön.
0
SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu