Sebastian Kurz palannee Itävallan liittokansleriksi sunnuntain vaaleissa

Itävallassa käydään sunnuntaina ennenaikaiset  parlamenttivaalit.  

Maan liittokanslerina ( 18.12.2017- 28.05.2019)  jo toiminut Sebastian Kurz näyttäisi palaavan takaisin liittokansleriksi, jos vaaliennusteet toteutuvat. Sebastian Kurzin johtama keskustaoikeistolainen  Österreichische Volkspartei  (ÖVP) on ennusteiden mukaan säilyttämässä suurimman puolueen asemansa.

Toiseksi suurimman puolueen paikasta käyvät kilpaa Sozialdemokratische Partei Österreichs (SPÖ)  ja maahanmuuttovastainen Freiheitliche Partei Österreichs  (FPÖ).

Kuten muistetaan aiemmin tänä vuonna toukokuussa tuli Saksan lehdissä julki videot  (Der Spiegel ja Süddeutsche Zeitung, jolla Vapauspuoluetta  (FPÖ) edustanut varaliittokansleri Heinz-Christian Strache  jäi kiinni  korruptiosta liittyen  valtion urakoiden jakamiseen.  

Tuo  skandaali johti ennenaikaisiin vaaleihin ja liittokansleri Sebastian Kurzin johtaman hallituksen kaatumiseen.  Kansanpuolue ja Vapauspuolue muodostivat hallituksen joulukuussa  vuoden 2017 vaalien jälkeen.

Millä hallituspohjalla Itävalta jatkaa sunnuntain vaalien jälkeen ?

Jos katsoo tätä viime vuosien ja vuosikymmenten hallituslistaa, niin  jäljelle taitaa jäädä vain kaksi enemmistöhallituspohjaa kansapuolueen puheenjohtaja Sebastian Kurziille:  joko hallitus sosialidemokraattien tai vapauspuolueen kanssa.

****

P.s. Viime vuonna  Itävallassa ja muuallakin EU-maissa kohistiin,  kun Venäjän presidentti Vladimir Putin  osallistui  silloisen Itävallan ulkoministeri Karin Kneisslin   häihin .

 

SJPHKI

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla. Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu