Selvää tekstiä selonteossa Suomesta maailmalle

Hallituksen eilen eduskunnalle  antama ulko- ja turvallisuuspoliittinen selonteko  on selvää tekstiä  Suomesta maailmalle valmiina  på  svenska  ja englanniksi.

Maailmalla  selonteko on uutisoitu laajasti.

Tässä muutamia poimintoja selonteon uutisoinnista maailmalla:  

SVT –  Expressen  –   CNN The New York Times     –  BBC Reuters   – ZDF

****

Expressenissä  tuossa ylhäällä olevassa linkissä  sanotaan:  “Nu styrs Sverige från Helsingfors (= Ruotsia johdetaan nyt Helsingistä) johtuu pääministeri Sanna Marinin Tukholmassa sanomasta. Marinin mukaan kysymys on jäsenhakemuksen jättämisestä enää viikoista  (ks. SVT:n otsikko). 

***

Finland  Asioiden valmistelu on edennyt siihen pisteeseen, että Suomi valmistautuu hakemaan Nato-jäsenyyttä TP-Utvan antamalla lisäkirjauksella eilen eduskunnalle  annettuun  selontekoon.

+4
SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu