Seuraaville hallituksille kaatuu valtion budjetin miljardiluokan tasapainottaminen

Seuraaville hallituksille kaatuu valtion budjetin miljardiluokan tasapainottaminen jollakin aikavälillä. Se on satavarma-asia. Seuraava hallitus ei voi enää ratkaista nykyisen hallituksen tavoin asioita, siirretään ratkaisuja ja otetaan lisää velkaa. 

Valtion talousarviossa noudatetaan pääsääntönä bruttobudjetointia. Nettobudjetointi on talousarviosta annetussa laissa  laissa tarkoin rajoitettu poikkeus pääsäännöstä. Eikö pitäisi olla myös nollabudjetointi yhtenä ohjenuorana eli harkitaan jokaisen ao. momentin tarpeellisuutta sekä taustalla oleva lainsäädäntö joka vuosi.

Valtion budjettikirjan momentit:

Tulopuoli  –  Menopuoli

Teen tulopuolelle aloitteen: poistetaan työmarkkinajärjestöjen (siis työntekijä- ja työnantajapuoli) verovähennysoikeus →Eikös tästä saada satojen miljoonien tulovaikutus

Jatka,  poimi tuosta tulo- tai menopuolen momentti, jonka  muutos tai poisto tasapainottaa valtion budjettia

*****

Samalla periaatteella voi jokaisessa kunnassa käydä oman kunnan talousarvion läpi.

****

Veroaste  Suomessa sekä EU15- ja OECD-maissa
Julkisten menojen kansainvälinen vertailu

****

Velkakello käy, eikä Suomen velkaantuminen pysähdy

0
SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu