Sote -menoja lisätään monella miljardilla

Vuonna 2023  sote -menot  ovat     talousarviossa  20,6 mrd ja  ovat tänä vuonna jo  24,6 mrd

→nyt näyttää  siltä, että   sote-uudistuksen lopputuloksena   on palvelujen heikkeneminen ja miljardiluokan menojen kasvu.

Lasse Lehtosen  painavaa arviointia sote -uudistuksesta =  HUS:n diagnostiikkajohtajan mukaan sote-uudistus ei kannusta parantamaan palveluja.

Monen miljardin menojen kasvusta huolimatta oppositio  väittää , että menoja leikataan. Eilen  eduskunnan kyselytunnilla ja illan A-talkissa oli keskustelu välillä vailla totuuspohjaa.

Julkiset terveyspalvelut eivät toimi, jollei  avoimen ja kolmannen sektorin toimijat täydennä valinnanvapauden pohjalta kansanlaisten  pääsyä palvelujen piiriin

Eurooppalaiset sotejärjestelmät (Hyvinvointiala HALI ry:n julkaisu).

****

Tämä tällä kertaa !

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu