Suomea ja Ruotsia ei kutsuttu ilmastokokoukseen
Suomea ja Ruotsia ei ole kutsuttu USA:n presidentti Joe Bidenin suunnittelemaan ilmastokokoukseen. Ilmastokokoukseen on kutsuttu 40 maan edustajat ml. Kiinan ja Venäjän presidentit Xi Jinping sekä Vladimir Putin. Pohjoismaista Nato -maat Norja ja Tanska ovat kutsuttujen listalla. Maailmalla on presidentti Bidenin kutsu uutisoitu näyttävästi.
Tuosta- ettei kutsua Suomelle ja Ruotsille tullut – kannata vetää pitemälle meneviä johtopäätöksiä. Vai pitääkö ?
Tosin voi vähän ihmetellä, ettei Arktisen neuvoston (Arctic Council) jäsenmaita kaikkia (siis Suomea ja Ruotsia) noteerattu yksistään strategisen merkityksen johdosta. Nämä USA:n presidentin vastaavantyyppiset ilmastokokoukset eivät nyt ole mitään uutta, esim. Barack Obaman kaudelta.
*****
Mutta niin on miltä näyttää ja kotimainen sopulilauma pääsee pohtimaan asiaa puoleen jos toiseenkin.
****
Kokoukseen ei myöskään kutsuttu esimerkiksi Hollantia tai Belgiaa. Huomiota kiinnittää se, että Pakistania ei ole kutsuttu. PM Imran Khan on tosin sairastunut koronaan, mutta se tuskin on kutsumattomuuden syy.
Tanskan kutsuminen voi liittyä siihen, että vuonna 2009 järjestettiin Kööpenhaminan ilmastokokous, jossa Obama oman kertomansa mukaan sai aikaan edes jonkinlaisen yhteisen julistuksen. Kutsuminen tai kutsumattomuus ei välttämättä liity Natoon mitenkään.
Ilmoita asiaton viesti
Ei liity Natoon, mutta tuskin sattumaa on Norjan ja Tanskan muknaolo. Mutta Artktisen neuvoston jäsenmaat olisvat kuuluneet strategisen merkityksen johdosta.
SVT:n uutisointi ”Sverige finns dock inte med på listan över inbjudna länder” . Suomea ei Ruotsissa noteerattu.
https://www.svt.se/nyheter/utrikes/joe-biden-bjuder-in-40-varldsledare-till-klimattoppmote
Ilmoita asiaton viesti
Mitä strategista ilmastollista merkitystä Suomella mahtaa olla?
Ilmoita asiaton viesti
Ei yksin yhdellä maalla, mutta yhteistyössä muiden kanssa.
Oliko uutinen !
Ilmoita asiaton viesti
”Yhdysvallat on kutsunut 17 suurimman maan johtajat, jotka ovat vastuussa 80% päästöistä. Sekä maat, jotka ovat erityisen haavoittuvia ilmastonmuutokselle TAI ovat osoittaneet voimakasta johtajuutta ilmastotaistelussa.”
Suomi ja Ruotsi ei mahdu tuohon joukkoon, tarvitaan lisää tuulimyllyjä ja sähköautoja.
Ilmoita asiaton viesti
Norja on mukana varmaankin sähköautojensa ja Tanska tuulimyllyjensä ansiosta. Suomen kannattaisi yhdistää noi, purjeautoja.
Ilmoita asiaton viesti
Veroja pitaa nostaa myos. Rahvas alkanut elvistelemaan – ei mehtalaisille ole luontaista. Ja kaikkihan me tiedetaan etta kaikki on meidan vika.
Ilmoita asiaton viesti