Suomea ja Ruotsia ei kutsuttu ilmastokokoukseen

Suomea ja Ruotsia  ei ole kutsuttu USA:n presidentti Joe Bidenin suunnittelemaan ilmastokokoukseen. Ilmastokokoukseen on kutsuttu 40 maan edustajat  ml. Kiinan ja Venäjän presidentit  Xi Jinping  sekä  Vladimir Putin. Pohjoismaista  Nato -maat Norja ja Tanska ovat kutsuttujen listalla. Maailmalla  on presidentti Bidenin kutsu uutisoitu  näyttävästi.  

Tuosta- ettei kutsua Suomelle ja Ruotsille tullut – kannata vetää pitemälle meneviä johtopäätöksiä. Vai pitääkö  ?

Tosin voi vähän ihmetellä, ettei Arktisen neuvoston (Arctic Council) jäsenmaita  kaikkia  (siis Suomea ja Ruotsia) noteerattu yksistään strategisen merkityksen johdosta. Nämä USA:n presidentin vastaavantyyppiset ilmastokokoukset eivät nyt ole mitään uutta, esim. Barack Obaman  kaudelta.

*****

Mutta niin on miltä näyttää  ja kotimainen sopulilauma pääsee  pohtimaan asiaa puoleen jos toiseenkin.

****

+1
SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu