Suomea koskeva uutinen maailmalle – via Stockholm – irti suomettumisesta

Eduskunta äänestää tänään hallituksen selonteosta  (VNS 3/2022)​ Suomen liittymisestä Pohjois-Atlantin liittoon.

Ulkoasianvaliokunnan mietintö  on asiasta valmistunut  (tiedotustilaisuus klo 11).

Palautekeskustelu mietinnöstä  määrä  käydä kello 12 alkavassa istunnossa. Asiasta äänestetään siinä tapauksessa, että keskustelun aikana tehdään valiokunnan mietinnön kannasta poikkeava ehdotus.

Kun eduskunta on  asiasta äänestänyt ja ratkaisunsa tehnyt, valtioneuvosto tekee vielä muodollisen esityksen, jonka valtiovierailulla Ruotsissa parhaillaan olevan presidentti Sauli Niinistö hyväksyy etäyhteydellä Tukholmasta käsin.

Ja sitten seuraa  maailmanlaajuinen  megaluokan uutistapahtuma, kun sekä Ruotsin että  Suomen Nato -jäsenyyshakemus toimitetaan yhtä aikaa  Naton pääkonttoriin Brysseliin. Tapahtuuko se jo tänään vai huomenna, ei  tätä kirjoittaessa ole  vielä tiedossa.

   —      

Tapahtuma on historiallinen, että Suomea koskeva uutinen maailmalle  – via Stockholm – on nyt  irti suomettumisesta. Kylmän sodan ja suomettumisen aikana maailmalle lähti Suomea koskevia uutisia – enemmän tai vähemmän  suomettuneita.

Uutiskanava CNN  on päivittäin lähettänyt suoria lähetyksiä Helsingistä, enemmän kuin Tukholmasta. 

Presidentti Sauli Niinistö puhuu tänään Ruotsin valtiopäivillä  (Yle Areena 12,50)

 

+5
SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu