Suomen julkinen hallinto ja talous mitoitettu 8 miljoonan väestölle

Mitä, mitä. Tuo blogiotsikko ei ollut sinänsä uusi uutinen, joka kuultiin maanantain  MOT ohjelmassa. Ohjelma käsitteli kuntien talouden sopeutuksia. Moni kunnan edustaja totesi, että ensi vuosi selvitään kasvavien valtionapujen  varassa, mutta vuosi 2022 tulee olemaan ennen näkemättömän vaikea.

Suomen julkisen talouden kriisistä puhuminen leimataan räksytykseksi. Nykyinen vihervasemmistohallitus kuittaa edessä olevat Suomen talouden ongelmat suurvelanotolla ja  täysin talouspohjansa menettäneellä  hallitusohjelmalla. 

Koronapandemian hallintaan ja hoitoon hallitus on saanut  ja tulee saamaan ainakin vastuullisen ei-populistisen opposition tuen, muttei talous- ja työllisyyspolitiikan hoidosta.

 

****

Helsingin Sanomat  on tänään julkaissut kuukausittaisen puoluekannatuksen. Muuutokset eivät edelliseen mittaukseen ole suuria. Jos kannatuslukuja   vertaa eduskuntavaalien kannatuslukuihin, saa paremman käsityksen muutoksien suunnasta. Myös kannattaa ottaa esille vuoden 2017  kannatuskyselyt ennen kuntavaaleja ja vaalien tulos. No se siitä.

****

Tuntuu välillä , että – ainakin täällä blogeissa – osaa  kirjoittajista “vaivaa” eräänlainen kauna, jotakin puoluetta vastaan. On kuulemma yhden puolueen syy, ettei Suomi ole Naton jäsen. Tai vaikkapa se, että kaikkien puolueiden olisi pitänyt hyväksyä hallitusneuvotteluissa nykyinen hallitusohjelma. On kuulemma puolueen kyvyttömyyttä ja nykyisen puoluejohdon vika, kun näin ei käynyt.

****

Helsingin pormestari Jan Vapaavuori oli hetki sitten TV1:n aamutv:ssä. Pormestari  Vapaavuori sanoi, ettei Helsingillä ja muilla  suuremmilla kaupungeilla  ole ollut  neuvotteluyhteyttä koronapandemian hoidosta pääministerin tai perhe- ja peruspalveluministerin kanssa. Eilen pääministeri antoi  TV:ssä toisenlainen kuva.

****

On mielenkiintoista seurata, mitä tapahtuu maakunta-sote -lakiesityksen valmistelussa, kun mm. SDP-taustaiset Vantaan (Ritva Viljanen)  ja Tampereen (Lauri Lyly) ovat antaneet melko murskaavia lausuntoja koko lakipaketista.

+5
SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu