Suomen nykyinen hallitus ei ole tehtäviensä tasalla

Valtiollinen  Yle   uutisotsikoi  ”Koronavirus on valtava sokki maailmantaloudelle”.

→Koronavirus on ulkomaankaupasta riippuvaiselle Suomen taloudelle uhka

Koronaviruksen hallintaan saamiseksi  käynnistetyt ja päivä päivältä laajenevat toimet eri maissa vaikuttavat arvaamattomasti maailmantalouteen.

Onko mahdollista, että  pahimmassa  tapauksessa toistuu Suomen taloudelle ulkomaankaupan hiipuminen samalla lailla kuin vuonna 2009:

Bruttokansantuote väheni  8,2 % vuonna 2009

Toistukoo pahimmassa tapauksessa  vuosi 2009:

Vuoden 2009 valtion budjetti oli syyskuussa 2008 eduskunnalle annettaessa tasapainossa, mutta ei ollut vuoden päästä  → vuoden 2009 valtion budjettia jouduttiin lisäbudjetteilla tasapainottamaan yhteensä  n. 10,4 miljardin lainanotolla.

*****

→ Se, että nyt parhaillaan Suomen keskeisillä vientialoilla lakkoillaan, on edesvastuutonta

→Suomen nykyinen hallitus ei ole tehtäviensä tasalla.  Pääministerin ja valtiovarainministerin puheiden ja tekojen avuttomuudesta aletaan olla tyrmistyneitä.  Kepun VM-ministeri ei edes uskaltanut tulla torstai-illan A-talk ohjelmaan. Häntä sijaisti toisen puolueen edustaja, SDP:n ryhmäjohtaja !

Olen Jukka Tarkan kanssa samaa mieltä, ”Voi olla, että Sanna Marin kirjautuu historiaan vielä lyhytikäisemmäksi pääministeriksi kuin edeltäjänsä”

→ jo ilman koronavirusta arvioitiin laajasti, että nykyisen hallituksen talouspolitiikka on valettu tyhjän päälle. Hallituspuolueet (SDP, kepu, vihreät , vasurit ja RKP) viis veisasivat  valtiovarainministeriön asiantuntijoiden helmikuussa 2019 julkaiseman virkamiespuheenvuoron  (s. 27) varoituksista, että Suomen  “Julkinen talous on aiempaa heikommassa kunnossa kohtaamaan ikäviä yllätyksiä .

SJPHKI

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla. Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu