Suuria muutoksia puoluekannatusluvuissa

YLE  julkaisi hetki sitten kuukausittaiset puoluekannatusluvut.

Kuvakaappaus Ylen uutissivulta

 

PS johtaa selvällä erolla toisena olevaan kokoomukseen. Vihreät ovat nousseet kolmannelle sijalle ja pääministeripuolue SDP on pudonnut neljänneksi.

Kokoomus ei voi olla tyytyväinen näihin lukuihin, vaikka puheenjohtaja Petteri Orpo oli suosituin henkilö pääministeriksi. Nykyinen pääministeri Antti Rinne oli kaukana myös toisena olleen Jussi Halla-ahon kannatusluvuista.

Hallituksen ministereiden viimeiset viikot eivät ole menneet kehuttavalla tavalla. Vihreitten sisäministerin ja ympäristöministerin suoranainen takeltelu ei ole jäänyt huomaatta ja satanut suoraan PS:n laariin.

Hallituksella on edessään myös näyttövaatimus, että mitä se päättää esittää työmarkkinatuen aktiivimallin tilalle. Myös vanhusten hoitajamitouksen 0,7 pelkkä riisuttu lakiesitys jättää tyhjiön ennen vanhuspalvelulain uudistamisesta.

Viikolla koettu Kelan pääjohtajanimitys veti hallituspuolueet eri leiriin. Seuraava tärkeä nimitys on valtiovarainministeriön valtiosihteerin nimitys, johon esittelyvastuu on keskustan Mika Lintilällä. Kuinka kauan Mika Lintilä ”saa” jatkaa nykyisessä tehtävässään ja onko Katri Kulmuni kuinka uskottava siinä tehtävässä ?

Puolueiden kannatuskehitys

SJPHKI

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla. Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu