Sveitsissä  kesäkuussa  järjestettävästä rauhankonferenssistä  yksi osapuoli puuttuu

Sveitsissä järjestetään kesäkuussa kansainvälinen rauhankonferenssi  ratkaisun  löytämiseksi Venäjän aloittaman Ukrainen hyökkäyssodan lopettamiseksi.

ReutersAP  –  DW  – SWI

****

Venäjällä  on noussut otsikoihin presidentti Alexander Stubbin  haastattelu  Frankfurter Allgemeine Zeitungille (FAZ).  Presidentti Stubb sanoo, että  ainut tie rauhaan  tapahtunee  taistelukentän kautta. 

Huomiota Venäjällä  on myös saanut presidentti Stubbin  Saksan työvierailu  ja aikomus keskustella Frank-Walter Steinmeierin    sekä   liittokansleri Olaf Scholzin   kanssa em Sveitsin  rauhankonferenssista.

****

Mutta Sveitsissä  järjestettävästä rauhankonferenssistä  yksi osapuoli puuttuu, sillä  Venäjä ei näillä näkymin ota osaa neuvotteluihin.  

Moskva24 -televisiokanava  (käännä ) väittää  presidentti  Stubbin tarkoittaneen em. haastatelussa, ettei Ukraina ole valmis rauhanneuvotteluihin. Presidentti Stubb on todennut useasti, että Ukraina ei suostu rauhaan Venäjän ehdoilla. Venäjän mediassa ei tietenkään tätä tuoda esiin. 

****

Tuli tässä mieleen, että onko joku laskenut , paljonko on tullut maksamaan muulle maailmalle  ja  Venäjälle itselleen    Venäjän  aloittama laiton sota Ukrainaa vastaan. Ja mitä kaikkea laskelmaan pitäisi mahduttaa. On myös asioita, joita ei voi rahalla laskea.  Useat tahot arvioivat  Moskovassa   09.05.2024  pidetyn voitonparaatin  olleen varjo menneiden  vuosien vastaavasta paraatista.

Kuka on aikamme Aleksandra Kollontai, joka pitää julkisuudelta pois mahdolliset salaiset tapaamiset Ukrainan sodan lopettamiseksi. Onko se vain toiveajattelua siihen saakka, kunnes Kremlissä johto vaihtuu.

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu