Tampereen nykyinen pormestari eri linjoilla pääministerin kanssa sote-uudistuksesta

Kuukausi- ja viikkokaupalla on odotettu, ketkä ovat Helsingissä, Tampereella ja Turussa puolueiden pormestariehdokkaat.

Helsingissä asiaan tuli selvyyttä, kun Kirsi Piha  ilmoitti olevansa käytettävissä Kokoomuksen pormestariehdokkaaksi. Kuntavaaleista ennakoidaan suurimman puolueen ja pormestarin asemasta kilpaa Kokoomuksen Kirsi Pihan ja Vihreitten Anni Sinnemäen välillä. Ei aikaakaan, kun HS:ssä Marko Junkkari  iski pöytään “haltuunsa saamat” kannatusluvut, joita on sitten paikkailtu. Kokoomus oli tuossa  tutkimuksessa ottanut paalupaikan  ja sitten tulivat  kannatuksessa Vihreät ja SDP. 

Turussa   pormestariehdokkaat ovat selvillä. Vuoden 2017 kuntavaalien suurinta puoluetta Kokoomusta haastavat Vihreät ja SDP. Kokoomuksen ehdokas on nykyinen kaupunginjohtaja Minna Arve, SDP:n kansanedustaja, Husin entinen toimitusjohtaja Aki Lindén ja Vihreitten  Elina Rantanen. Näistä  Aki Lindén on ollut esillä TV1:n MOT-ohjelmassa  Husin hankintoihin liittyvissä asioissa.

Tampereella  tilanne on mielenkiintoinen. Nykyinen pormestari ja SDP:n ehdokas  Lauri Lyly  eri linjoilla pääministerin kanssa sote-maakuntauudistuksesta. Lauri Lyly on ollut kriittisenä Helsingin nykyisen pormestari Jan Vapaavuoren kanssa  hallituksen sote -uudistuksesta. SDP:n haastajaksi on nousemassa Kokoomuksen kaksi ehdokasta “rautakansleri “  Kalervo Kummola ja kansanedustaja  ja Tampereen edellinen kaupunginjohtaja (vv. 2013-2017) Anna-Kaisa Ikonen. Vuoden 2017  vaaleissa  SDP oli niukasti kokoomusta suurempi  22,1 % – 21,6 %. SDP saa vetoapua pääministeri Sanna Marinin ehdokkuudella.

****

P.s. Mikä sitten on valtakunnan tasolla puolueiden keskinäinen järjestys. YLEn torstaina  julkaiseman   tuoreen huhtikuun kuntavaaleja koskevan puolueiden kannatusmittauksen perusteella voi ennakoida, että suurin  puolue ratkeaa vasta  äänestäjien äänillä vaaliuurnilla. Näin kävi myös edellisissä vuoden 2017  kuntavaaleissa.

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla. Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu