Toistuuko vuoden 2000 USA:n presidentivaalien tulosilta

Muistamme  vuoden  2000 USA:n presidentinvaalit   (George W. Bush    vs.   Al Gore) , ettei   tulos tullut selville vielä tulosiltana 07.11.2000.

USA:n Korkein oikeus  äänestyksen jälkeen  (tuossa WP:n linkissä  okaistu äänestyksen tulos) loppujen lopuksi  ratkaisi vaalituloksen Floridan  osavaltion osalta  George W. Bushin hyväksi ja samalla koko vaalituloksen.

Mielipidemittauksissa on istuvan presidentin Donald Trumpin vastaehdokkaalla Joe Bidenilla  ollut johtoasema  lähes kaikissa mittauksissa ( Reuters/Ipsos  –  Economist/YouGov. Poikkeuksen tekee tämä tuore mittaus (Rasmussen Reports), jossa  kannatukset ovat liki tasoissa. Vaalit ratkaisee kuitenkin valitsijamiesten määrä, ei valtakunnalliset mielipidemittaukset.

Edellisissä vuoden 2016 vaaleissa  Hillary Clintonin 3 miljoonaa  suurempi äänimäärä ei riittänyt valitsijamiesten enemmistöön.

Toistuuko vuoden 2000 USA:n presidentivaalien tulosilta, ettei tulos ole selvillä. Kaiken lisäksi istuva presidentti Donald Trump uhkaa  riitauttaa  vaalituloksen, jos ei hän ei tule valituksi.  Ennen kuulumatonta puhetta koko USA:n presidentinvaalien historiassa. Toivottavasti tulos on huomenna selvillä. Floridan äänet varmaan tällä kertaa ehditään laskea, koska ennakko-/postiäänien laskenta on jo käynnistynyt.

Jännittävää USA:n vaalien seurantaa !

 

****

USA Presidential Election (1789-2016 ) Results

USA:n presidentit   1789- 2016  

0
SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu