Uudet vaalit voivat pudottaa valtiopäiviltä kaksi Löfvenin hallitusta tukevaa puoluetta

Suomessa seurataan  tänään aamupäivällä yhtä tiiviisti kuin Ruotsissa, miten käy pääministeri Stefan Löfvenin  hallitukselle.

Kantar-Sifon tuoreen mielipidemittauksen  mukaan uhkaa kahta pääministeri Löfvenin hallitusta tukevaa puoluetta (vihreät ja liberaalit) pudota 4 %:n äänikynnysrajan vuoksi valtiopäiviltä, jos Ruotsi ajautuu uusiin vaaleihin. Uudet vaalit tekevät entistä vaikeammaksi muodostaa Ruotsissa hallitusta.

Tuon mielipidemittauksen mukaan puolueiden kannatusnumerot olisivat  seuraavat  (%) :

M 22,4 (+0,7)

L 2,3 (-0,6)

C 9,9 (+0,6)

KD 5,1 (-0,1)

MP 3,5 (-0,5)

S 25,8, (-0,9)

V 9,6 (+0,0)

SD 20,2 (+1,4)

——

Ruotsin hallitukset  1975 –

→ Sosialidemokraattien vähemmistöhallitukset  eivät ole Ruotsissa poikkeus  säännöstä, vaan  pikemmin sääntö.  Mutta onko seuraava vähemmistöhallitus Ruotsissa sosialidemokraattien sijasta maltillisen kokoomuksen  puheenjohtajan Ulf Kristerssonin  vähemmistöhallitus, ei ole poissuljettu mahdollisuus.

+2
SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu