Vaalipuheissa  voi syöttää  toisen puolueen lapaan, mutta tehdä myös maalin omaan maalin

Julkisuudessa on käyty keskustelua eilisestä Petteri Orpon ja Sanna Marinin  välisestä vaalikeskustelusta.

Ettei vain käynyt SDP:n puheenjohtaja Sanna Marinille, että hän syötti   toisen puolueen lapaan, mutta teki myös samalla  maalin  omaan maalin.

Yhden puolueen (PS)  syyttäminen rasistisista  puheista eduskunnassa joutuu outoon valoon, kun puhemiehen tulee puuttua rasistisiin puheisiin. Jo viime vaalikaudella kaikki eduskuntapuolueet allekirjoittivat  Euroopan poliittisten puolueiden rasismin vastaisen peruskirjan ja  irtisanoutuneet rasismista  (lue linkki). 

Vastaavasti kokoomuksen  syyttäminen siitä, että puolue kohdistaa verohelpotukset vain vuorineuvoksille on muunneltua totuutta.  Kokoomuksen vaihtoehtobudjetissa vuodelle  2023 ( Lue linkistä s.16) sanotaan, että   “Kevennetään tasaisesti kaikille tulotasoille työn ja eläkkeiden verotusta yhteensä miljardilla eurolla”.  Sanna Marin ei voi estää talouskeskustelua ja valtion budjetin velkaantumista.

****

Enpä usko, että Sanna Marinin valitsemalla  tyylillä noustaan suurimmaksi puolueeksi. Sanna Marin  syötti  yhdessä asiassa toisen puolueen lapaan ja toisessa asiassa  teki maalin myös omaan maalin. 

****

Julkisuudessa on käyty ja kirjoitettu jos jonkinmoista kaavailuja seuraavan hallituksen kokoonpanosta.

Toinen iltapäivälehti  (IS) oli tehnyt peräti kuusi vaihtoehtoa hallituksen pohjaksi (Oikeistohallitus, perusporvarihallitus, punavihreä hallitus, sinipunahallitus, sinivihreä hallitus, sinipunamultahallitus)

Torstaina 12.01.2023 (A-Talk -ohjelmassa neljän politiikan seuraajan keskustelussa oli esillä neljä hallitusvaihtoehtoa: sinipuna, porvarihallitus, nykyinen hallituspohja tai vähemmistöhallitus.

Poliittisten nuorisojärjestöjen tällä viikolla torstaina ja perjantaina käymissä  varjohallitusneuvotteluissa  muodostui  hallituspohjaksi kokoomus, sosialidemokraatit, keskusta ja RKP.

***

Eiköhän  käydä vaalit ensin ja katsotaan sitten hallituspohjaa.  Miten nämä vaaligallupit vielä muuttuvat, ratkeaa 02.04.2023 klo 20 jälkeen. Yksi menettelytapa jatkunee. Vaaleissa suurimman puolueen puheenjohtaja aloittaa hallitustunnustelut. Aikanaan sitten hallitus muodostetaan, niin on käynyt aina vaalien jälkeen.

 

 

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu