Vain annetut äänet lasketaan

Olen tällainen erilaisten puoluegalluppien friikki. Omaan arkistoon on  kertynyt kannatusmittauksia ja vaalituloksia monilta vuosikymmeniltä.

Aamun – osin yllättävä –  uutinen on ollut  nuorisovaaalien tulos, jonka mukaan kärkikolmikossa keskusta sai 19,6  %, kokoomus 19,1 % ja PS 17,7 %.

Vain annetut äänet lasketaan, joten pulinat pois. Jokainen tulkoon uskollaan autuaaksi niin kuin esim.  tuleva ministeri  Antti Kurvinen Twitter -viestissään. Suon kaikin mokomin keskustalle hehkutuksen.

Huomiota kiinnittää, että vain n. 27 000 ääntä annettiin  nyt nuorisovaaleissa, kun vuonna 2019 annettiin ääniä n. 63 0000. Olisko nuorisovaalien järjestäjillä pohdittavaa äänestysaktiivisuuden suhteen.

****

Mikä on sitten 13.06.2021 kuntavaalien puolueiden suuruusjärjestys. Olen aiemmin todennut, etten käy tulosta veikkaamaan. Valtakunnallisten että monien kuntakohtaisten  kannatusmittausten perusteella näyttäisi kärkikolmikossa ykköspaikasta kilpailevan kokoomus, PS ja SDP.

Myös yrittäjägallup ja  nuorten äänestysaikeista  tehty kannatusmittaus kannattaa huomioida kokonaisuutta arvioitaessa ja omaa arviota puolueiden suuruusjärjestyksestä pohtiessa.

+2
SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu