Valinnanvapautta koronauutisissa ja -puheissa

Otan tähän ensin kaksi koronapandemiauutista maailmalta, jotka on uutisoitu myös Suomessa.

Koronavirus on ohi  (Singaporen yliopiston ennuste)

SINGAPOREN yliopiston mallinnuksen mukaan koronopandemia päättyy eri maissa näin  (Suomi elokuun 26.päivä)

Maiden rankinglista eri maiden onnistumisesta

 

→ USA:lainen  ajatushautomo New England Complex Systems Institute on tehnyt “rankinglistan”, miten koronapandemia on hallinnassa eri maissa. (Suomi on   listauksessa huonoimmassa ryhmässä.) 

****

Ja sitten “mahtipuheista maailmalta:

→ Eilen presidentti Donald Trump puhui aikansa. Trumpin mukaan USA  testaa  muita enemmän ja paremmin kuin muut maat.  Mutta sitten.. Trump ei kestänyt kaikkia toimittajien kysymyksiä ja lähti kesken pois tiedotustilaisuudesta. ”Kysy Kiinalta, älä minulta”.

→ Sunnuntai-iltana puhui Britannian pääministeri Boris Johnson. Puheen lomassa esitettiin monia kaavioita, miten Britannia pääsee ulos koronapandemiasta. Johnsonin mukaan Britannia   kehittää maailman parhaan  testaus- ja jäljitysjärjestelmän. Puheen jälkeen mm. Skotlannin pääministeri sanoi, että Johnsonin linjaukset  töihinpaluusta koskevat vain Englantia

→ Eilen puhui puolestaan Venäjän presidentti Vladimir Putin.  Putin sanoi, että liikkumisrajoitukset jatkuvat toukokuun loppuun saakka Moskovassa ja Pietarissa .  New York Timesin uutisoinnin mukaan koronaan kuolleiden määrä Venäjällä voi olla kolme kertaa suurempi kuin viranomaisten vahvistama luku. Tämä  venäjänkielinen linkki oli eilen Ylen uutisessa.

****

Ja sitten päivän luvut  kotomaassa valtiollisen laitoksen tiedotteen mukaan

***

Motto: Mitä enemmän tiedät, sitä vähemmän  tiedät !

SJPHKI

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla. Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu