Valko-Venäjällä ei kansa  ja USA:ssa ei istuva presidentti hyväksy tappiollista vaalitulosta 

Tähän on tultu ! Case Valko-Venäjä  –  USA

Vuodesta 1994 Valko-Venäjää hallinnut Alexander Lukashenko  (Aljaksandr Lukašenka)  on  enemmän tai vähemmän vapaissa vaaleissa  ”saanut ”  yli 80 %:n kannatukseen vv.  1994 , 2001, 2006 ,20102015  ja  2020. Vaalituloksen oikeellisuuteen ei ole ollut maailmalla kovin suurta luottamusta.

Valko-Venäjän kansan mitta täyttyi tämän vuotisten vaalien jälkeen.  Valko-Venäjällä   ovat suuret mielenosoitukset jatkuneet   Alexander Lukashenkoa  vastaan.  Kansa vaatii Lukashenkon eroa. Eilen alkoi Valko-Venäjällä yleislakkoKuinka laaja  yleislakko esim. eilen oli,  ei ole selvyyttä .   Lukashenko on vastannut  väkivallalla mielenosoittajia kohtaan.

****

Ensi viikon tiistaina käydään USA:ssa presidentinvaalit. Mielipidemittauksissa on istuvan presidentin Donald Trumpin vastaehdokkaalla Joe Bidenilla  johtoasema (NYT  –  270towin) . Edellisissä vuoden 2016 vaaleissa  Hillary Clintonin 3 miljoonaa  suurempi äänimäärä ei riittänyt valitsijamiesten enemmistöön.

Mutta kysymys kuuluu, riitauttaako Donald Trump vaalituloksen, jos ei hän ei tule valituksi. Muistamme  vuoden 2000  vaalit   (George W. Bush    vs.   Al Gore) vaalit, jossa USA:n korkein oikeus loppujen lopuksi  ratkaisi vaalituloksen.

*****

USA Presidential Election (1789-2016 ) Results

0
SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu