Valtiontalouden tarkastusviraston sisäinen valvonta ja tarkastus  vaatii kuntoon laittamisen

Tänään oli Ylen aamutv:ssä ja radio 1:ssä haastateltavina  eduskunnan kansliatoimikunnan   jäsenet Jukka Kopra   ja   Arja Juvonen. Yksikään nykyisiä hallituspuolueita edustavia kansliatoimikunnan jäseniä  ei Ylen  pyynnöstä huolimatta tullut  paikalle. Aiheena em. haastatteluissa oli  kansliatoimikunnan tämän päivän kokous koskien Valtiontalouden tarkastusviraston (VTV:n)  pääjohtaja Tytti Yli-Viikarin  pidättämisestä virasta.

Joulukuussa   Eduskunnan tarkastusvaliokunta antoi   mietinnön  Valtiontalouden tarkastusviraston tilinpäätöksestä, toimintakertomuksesta ja kirjanpidosta sekä hallinnosta vuodelta 2019 (TrVM 8/2020 vp). 

Eduskunta hyväksyi 10.02.2021 valiokunnan ehdotuksen kannanotoksi kertomuksen K 10/2020 vp johdosta. 

Tarkastusvaliokunnan mietintö joutuu vähintäänkin outoon valoon, kun valiokunnalla ei ollut mitään huomauttamista VTV:n johtamisesta.  “Valiokunnan kannanottoehdotus : Eduskunnalla ei ole huomautettavaa kertomuksen johdosta”

Tarkastusvaliokunnalta on tulossa parin viikon sisällä uusi mietintö koskien VTV:n pääjohtaja Yli-Viikarin johtamista ja rahankäyttöä. Samalla tarkastusvaliokunta joutuu tekemään ehdotuksen, miten VTV:n sisäinen valvonta ja tarkastus saatetaan kuntoon. Nythän se ei ole kunnossa ja  on puutteellinen. Jälkikäteen tapahtuva Eduskunnan tilintarkastajien tilintarkastuskertomus (viimeinen  K 10/2020 vp) ei ole riittävä.

 

Valtiontalouden tarkastusvirasto

Laki eduskunnan virkamiehistä

0
SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu