Verotus kevenee – kiristyy väittelyssä  oikea tuomari on

veroa maksava kansalainen verratessaan  verokortin veroprosentttia tänä ja ensi vuonna.

Taas illalla nähtiin ja kuultiin TV1:n A-talk -ohjelmassa kokoomuksen ja SDP:n väittely siitä, keveneekö vai kiristyykö verotus ensi vuonna. Kansalaista kiinnostaa vain lopputulos.

Tavallisella palkansaajalla veroprosentti koostuu pääsääntöisesti seuraavista eristä (ks. alla olevat linkit):

TyEL-maksu

Sairausvakuutuksen päivärahamaksu

Työttömyysvakuutusmaksu

Kunnallisvero

Kirkollisvero 

Valtion tulovero

Yle-vero

Verottaja ottaa viran puolesta huomioon eräitä vähennyksiä, kuten muun muassa tulonhankkimisvähennys, kunnallisverotuksen ansiotulovähennys, työtulovähennys ja perusvähennys.

———

Itse olen  Veronmaksajan  ( —>  en SDP:n) esittämän laskelman kannalla, jossa  otetaan huomioon kaikki eli, mikä on palkansaajan lopullinen veroprosentti. (ks. palkansaajan verotuksen rakenne). 

****

P.s.  Pääministeri Rinteen hallitusohjelman  tavoite 75 %:n työllisyysasteesta (lunta tupaan tänään) ja tasapainossa olevasta julkistaloudesta vuonna 2023 on samanlaista sumusta, kuin tämä verotus kevenee sumutus.

SJPHKI

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla. Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu