VM-ministeri Vanhanen vaatii PS:ltä oikeita faktatietoja Italian tuesta 

Kiinnitin täällä aiemmin huomiota  PS:n ym. välikysymyskeskustelussa, ettei VM-Vanhanen saanut keskustelun aikana  persuilta selvitystä Italian elvytysrahan määrään. Minuakin pyydettiin tuossa linkin jatko-osassa  todistamaan, että persut puhuu totta. En sitä todistanut, koska Vanhanen sanoi eduskunnassa  faktatiedot.

VM-ministeri Vanhanen kirjoittaa  MTV:n kolumnissa ja vaatii  persuilta faktantarkastusta  Italian tuen määrästä.

Näin Vanhanen kirjoittaa:  

”Perussuomalaiset väittävät välikysymyksessään Italian saavan elpymisvälineestä 200 miljardia. Tosiasia on se, että Italia saa laskennallisesti avustuksia 79 miljardia. Heidän oma maksuosuutensa tästä on 48 miljardia. Nettoavustus on siis noin 30 miljardia. Mikäli Italia käyttää lisäksi elpymisvälineen lainamuotoista osuutta, tulee se tämän päälle. Laina on kuitenkin laina eikä tuki. Mielikuva 200 miljardista on aivan eri kuin todellisuus.

Vielä kolmas fakta Italiaan liitettyihin mielikuviin: Italia on unionissa nettomaksaja kuten Suomikin. Tulevan seitsemän vuoden rahoituskehyksessä Italian nettomaksuosuus on noin 35 miljardia euroa eli enemmän kuin he 37 vuoden kuluessa nettona hyötyvät elpymisvälineestä (30 miljardia).

Oma tulkintani keskustelusta on se, että Italiaa koskevia vääristeltyjä väitteitä käytetään EU-kriittisyyden ruokkimiseksi.  Monet kritiikkiä lietsovat tosiasiassa haluavat Suomen eroavan unionista. Olisiko siis rehellisintä puhuakin itse varsinaisesta asiasta?”

 

*****

VM-ministeri Vanhasen pitäisi muutoin ryhdistäytyä, sillä muutoin hänen VM-ministerikautensa  jälkeen seuraavilla hallituksilla on edessä  yksi itsenäisyytemme suurin koko  julkisen talouden sopeutus.

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla. Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu