Yksi valtiojohtaja ei saavu Brics -maiden huippukokoukseen

Etelä-Afrikan  Johannesburgissa alkaa tänään  BRICS -maiden huippukokous.

Huippukokoukseen ovat saapumassa paikalle mm. Kiinan presidentti Xi Jinping, Intian pääministeri Narendra Modi ja Brasilian presidentti Luiz Inacio Lula da Silva.

Venäjän presidentti  Vladimir  Putin  ei saavu paikalle .  Ja syy tähän on, että Vladimir Putinille  on  asetettu 17.03.2023 kansainvälinen pidätysmääräys  (lue myös CNN).  Etelä-Afrikka on Kansainvälisen rikostuomioistuin ICC:n jäsenmaa.  Lue myös  Ylen uutinen.

***

Kansainvälisen rikostuomioistuimen (ICC) perustanut Rooman perussääntö tuli voimaan vuonna 2002.  Tuomioistuin sijaitsee Haagissa, Alankomaissa. Suomi on kuulunut alusta lähtien ICC:n tukijoiden ryhmään. Tuomioistuimen toimivaltaan kuuluvat henkilöiden tekemät rikokset: joukkotuhonta, rikokset ihmisyyttä vastaan, sotarikokset ja hyökkäysrikos.

***

List of people indicted in the International Criminal Court

SJPHKI
Helsinki

Länsidemokraatti. Politiikan ja urheilun laaja-alainen seuraaja koti- ja ulkomailla. Asioiden puolesta toimija. Vuosikymmenien työura viidellä eri vuosikymmenellä maataloustöistä asiantuntija- ja johto- sekä luottamustehtäviin (Eduskunta, ministeriö, keskusvirasto, liikelaitos, osakeyhtiö, poliisihallinto ja työnantajaliittotaso, urheiluseuratoiminta, reservin upseeri) kahdella yliopistotutkinnolla.
Suomen tulee olla mukana läntisten demokratioitten yhteistyöjärjestöissä.

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu