Britannia kaaoksessa, Ruotsissa feministinen ulkopolitiikka ohi

Vasemmistoaktiivit Suomessa pyrkivät käyttämään Britannian uuden pääministerin lanseeraamien veronalennusten aiheuttamaa talouden heikkenemistä oman propagandansa eduksi.

Britannian verotus on kuitenkin OECD-maiden alhaisimpia, kun taas Suomen verotus korkeimpia, joten näiden suora vertaaminen on halpaa populismia.

Kokonaisuudessaan en kuitenkaan voi olla ihmettelemättä brittien pääministeriteatteria. Boris Johnsonin epätäydellisyydestä huolimatta hän hoiti Ukrainan kriisiä erinomaisesti kuten vahvan eurooppalaisen johtajan kuuluukin. Johnsonin vaihtumisen jälkeen Britannian huomio on ollut maan sisäisessä populismissa ja Euroopan uhkaava tilanne on saanut jäädä taka-alalle.

Luonnollisesti siihen, miten britit toimivat ei suomalaisilla ole sanavaltaa, mutta meillä pitäisi ottaa oppia Britannian toiminnasta ja keskittää vaikeana aikana poliittinen huomio todellisiin haasteisiin sen sijaan, että melskaisimme jostain Petterin sanavalinnoista tai muusta humpasta.

Ruotsin tuore pääministeri Kristersson on juuri julistanut, että feministinen ulkopolitiikka loppuu. Myös Suomessa olisi koko Euroopan kannalta viisainta siirtää sivuun nykyfeministinen uhriutumis- ja moraalipolitiikka ja keskittyä konkreettisiin sisäistä ja ulkoista turvallisuutta uhkaaviin haasteisiin.

Sofia Syväoja
Oulu

Lääketieteen opiskelija
Tutkija, neuroradiologia
Oulun Yliopisto

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu