EU:n sukupuolikiintiöt pörssihallituksiin halveksuvat naisia

EU päätyi hyväksymään lain, jonka mukaan pörssiyritysten hallituksiin pitää valita vähintään 40% aliedustettua sukupuolta, eli naisia. Ajatus hieno, tasa-arvon edistäminen. Valitettavasti tässä ei ole kyse tasa-arvon edistämisestä.

Ymmärrän hyvin miesten ja naisten lokeroinnin urheilulajeissa eri ryhmiin. Keskimäärin miehet ovat selkeästi suurempia ja heille kasvaa testosteronin ansioista huomattavasti suuremmat lihakset, joten erityisesti voimaa vaativissa lajeissa he ovat ylivertaisia.

Tutkimusten mukaan miesten ja naisten keskimääräisessä älykkyydessä taas ei ole suuria eroja, vaikka miehistä löytyykin enemmän huippuälykkäitä ja taas huomattavasti keskimääräistä vähemmän älykkäitä, eli variaatio on miehillä suurempaa.

Pörssiyhtiön hallituksen jäsenyys on usein seurausta älykkyydestä, ahkeruudesta ja kyvykkyydesta. Viimeisen vuosisadan suurimpiin sivistyksen edistysaskeliin voi laskea sen, että naiset ovat päässeet kamppailemaan miesten kanssa samoista tiedonkäsittelytaitoja vaativista yhteiskunnan tehtävistä.

Nyt EU:ssa julistettu laki tarkoittaa käytännössä sitä, että naisia ei pidetä kykenevinä kilpailemaan älyä vaativista tehtävistä miesten kanssa, vaan että naiset on lokeroitu kilpailemaan keskenään vähemmän pätevien ja älykkäiden ryhmään ja miehet kyvykkäämpien ryhmään. Naiset on pudotettu pois taistelemasta samasta kategoriasta miesten kanssa.

Äärivasemmistolainen liike, intersektionaalinen feminismi, on siis ajanut sivistyksen kehtona pidetyn Euroopan kohti älyllistä taantumaa, jossa naiset on sijoitettu omaan säälilokeroonsa ja pudotettu pois vapaasta kilpailusta miesten kanssa.

Tiedän, että en voi fyysistä voimaa vaativissa lajeissa kamppailla miesten kanssa, mutta tasa-arvon nimissä vaadin, että minulta ei viedä mahdollisuutta kilpailla älyä vaativista tehtävistä miesten kanssa.

+12

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu