Hallitukselle tiede kelpaa vain propagandaksi

Kela tiedotti hallituksen ajaman yksityisen sairaanhoidon korvauksiin tapahtuvien leikkausten etenemisestä. Uusimmat tiedot uudistuksesta ovat, että suurin osa yksityislääkärin määräämien tutkimusten ja hoidon kustannusten korvauksista poistuisi ja jatkossa kaikista yleis- ja erikoislääkärien vastaanottokäynneistä saisi tasasuuruisen korvauksen.

 

Valtaosa kaikista asiantuntijoista niin lääkäri kuin tutkijakunnastakin on pitänyt uudistusta huonona terveydenhuollon jonojen kannalta, eikä uudistuksella tavoiteltujen säästöjen uskota toteutuvan.

 

Uudistuksen toteutus on suora viesti siitä, että asiantuntijat ovat hallitukselle vain väline oman propagandansa vahvistamiseksi silloin kun asiantuntijoiden arvio sattuu olemaan yhtenevä oman ideologian kanssa, jos arvio ei ole yhtevä sillä ei ole merkitystä.

 

Uudistuksen jälkeen hallituksen on turha vedota asiantuntioihin missään tilanteessa. Jos poliitikot suostuvat kuuntelemaan vain sopivia ääniä asiantuntijoilta, asiantuntemuksella ei ole enää merkitystä.

 

Pidän tätä uutta tieteen arvostuksen heikkenemistä huolestuttavana suuntana politiikassa.

+4
Sofia Syväoja
Oulu

Viidennen vuoden lääketieteen opiskelija Oulun Yliopistosta

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu