Intersektionaalisen feminismin karmeat vaikutukset näkyvät

Olipa taas kiusallista kiemurtelua kun tänään totuus suomalaisten korkea-asteen koulutustasosta tuli julki. Virheellisen tilastointitavan vuoksi kouluttautumisastetta on aiemmin luultu paremmaksi, mutta nyt se osoittautuikin hyvin heikoksi muihin OECD-maihin verrattuna.

Li Andersson ja muut hallituksen jäsenet yrittivät ottaa pisteet kotiin omakehulla toisen asteen pakollisuudesta, mikä kuulemma tulee muuttamaan suunnan. Surullista on, että ainutkaan Hesarin haastattelema kansanedustaja ei ottanut esiin rehellisesti mistä on kyse(tai sitten Hesari ei julkaissut näitä lausuntoja).

Viime vuosien tutkimukset ovat nimittäin yksiselitteisesti osoittaneet, että naisten kiinnostus korkeakouluttautumista kohtaan ei ole laskenut, mutta miesten on. Tutkimusten mukaan syy on se, että suomalainen koulujärjestelmä syrjii poikia.

Kiusallisuus tulee kuitenkin siitä, että hallitusohjelmaan pultatun intersektionaalisen feminismin mukaan tilanne, jossa valkoisia miehiä syrjitään ei ole mahdollinen. Intersektionaalisen feminismin mukaan he ovat kaikista ”etuoikeutetuin” ryhmä, joka sortaa muita.

Jotta poikien ja miesten aseman edistämiseen kohdistuvia toimia voitaisiin aloittaa, pitäisi kuitenkin ensin myöntää ongelma, joka ikävästi horjuttaisi intersektionaalista ideologiaa. Intersektionaalisen teorian totuuksista ei ole löytynyt näyttöä Suomesta eikä Yhdysvalloista, joten on erittäin huolestuttavaa, että maamme hallitusohjelmaan on ylipäätään otettu tällainen salaliittoteoriaa muistuttava trendi-ideologia, joka nyt määrittää surullisella tavalla nuorten miesten tulevaisuutta.

Hallitus on saatava vastuuseen tämän epätieteellisen hömppäideologian vaikutuksista maan johtamiseen ja poikien epätasa-arvoiseen asemaan on puututtava kiireellisesti.

Sofia Syväoja
Oulu

Lääketieteen opiskelija
Tutkija, neuroradiologia
Oulun Yliopisto

Ilmoita asiaton viesti

Kiitos!

Ilmoitus asiattomasta sisällöstä on vastaanotettu